Основні етапи будівництва

- Advertisement -

Залежно від матеріалу, з якого будуть викладені стіни, застосовується спеціальна будівельна техніка.

Будівництво будь-якого об’єкта, будь то будівництво промислового або житлового будинку, приватного будинку або торгового центру має загальний алгоритм і загальний комплект будівельної техніки, який, правда може варіюватися, залежно від масштабів.

Для будівництва великих об’єктів використовуються бульдозери, екскаватори, підйомні крани, бетономішалки, автонавантажувачі, в той час як для будівництва невеликих об’єктів деякі види техніки не застосовуються або замінюються ручною працею.

Перш за все готується будівельний майданчик. Для облаштування будмайданчика очищається місце під фундамент. Для цього знімається верхній шар грунту. Якщо будується приватний будинок, то рекомендується знімати дерен акуратно, з тим розрахунком, щоб його можна було використовувати в подальшому створенні ландшафтного дизайну. Для будівництва великих будівель використовується більш потужна техніка, тому немає необхідності знімати дерен.

Стрічковий фундамент робиться з використанням бетону або залізобетону, для чого попередньо створюється опалубка та арматурний каркас. Для заливки фундаменту готується бетон в спеціальних бетономішалках, які можуть бути пересувними і доставляються на місце будівництва спеціалізованим транспортом. Для армування використовують арматуру і інші види металопрокату.

Залежно від матеріалу, з якого будуть викладені стіни, застосовується спеціальна будівельна техніка. У великому будівництві застосовуються автокрани, для приватного будівництва іноді досить лебідки. У деяких випадках підйом будматеріалів може здійснюватися вертикальним автонавантажувачем з відповідним навісним обладнанням.

Виїмка грунту під фундамент проводиться екскаватором. Фундамент – основа будівлі, тому організація його повинна проводитися з особливою ретельністю, часто використовують металопрокат. Залежно від величини котловани вибираються відповідні огорожі, для них вигідно купить металлопрокат труба профильная с доставкой в Первомайске, такі металеві огорожі виконують не тільки функцію захисту та дотримання техніки безпеки, а й захищають стіни котловану від зсувів.

Видів фундаментів кілька, і в залежності від обраного типу фундаменту риється котлован. Так для стрічкових фундаментів. Які частіше застосовуються в приватному будівництві, досить вирити траншею.

- Advertisement -
- Advertisement -