Дизайн прихожої в квартирі

Житель квартири проходить через під’їзд, піднімається на поверх, і тільки потім заходить в квартиру.

Передпокій в квартирі захищена від великої кількості бруду, яке накопичується на взуття. Ця особливість впливає на те, яким буде дизайн прихожої в квартирі.

Підлогове покриття коридору має бути вологостійким, міцним. Килимові покриття не практичні. Але маленький килимок біля дверей займе своє законне місце, дозволить позбутися від залишків бруду.

Зонування квартирного коридору має свої особливості. Потрібно відділити зонудля сезонних речей і для тих, які зараз не використовуються. Безпосередньо біля дверей знаходиться сидіння, трохи далі – зона з дзеркалом. Шафи або вішалки краще розташувати подалі від дверей.

Особливість квартирного коридору – його близькість до житлових кімнатах. Тому планування намагаються зробити якомога менше «брудної». Тобто так, щоб людина могла зняти взуття якомога ближче до дверей.

Дизайн прихожої в приватному будинку

дизайн прихожої в приватному будинкуПередпокій в приватному будинку має принципові відмінності від передпокою в квартирі. Зазвичай вона просторіше, має хоча б одне вікно. Створювати інтер’єр такого приміщення одне задоволення. Легше виділити зони для одягу, взуття, зберігання речей. Однак з вулиці потрапляє більше бруду з взуття. З цієї причини місце, де ми залишаємо взуття, повинно бути досить містким.

Щоб дизайн прихожої в приватному будинку був затишним, акуратним, його можна доповнити живими рослинами. Джерела природного освітлення дозволяють зробити коридор більш «житловим». Для оформлення використовують світлі кольори. Але меблі уздовж однієї стіни може контрастувати з тим, що знаходиться вздовж іншої.

Якщо в коридорі є сходи, простір для фантазії дизайнера збільшується. Під сходами може розміститися містка зона зберігання. Для декору також відкриваються нові можливості. Якщо при вході підлогове покриття повинне бути практичним, вологостійким, то сходи можна прикрасити килимом. Або ж вибрати підлогове покриття іншого кольору. Оригінальне рішення – влаштувати зони зберігання всередині ступенів.

Будинки будуються за індивідуальним проектом. Їх планування не така передбачуване, як в квартирному житловому фонді радянського зразка. Тому до нестандартних планувань може знадобитися меблі під замовлення. Тоді вона ідеально впишеться у відведений їй простір.

Температура коридору може відрізнятися від кімнатної. Особливо якщо вхідні двері виходить не в під’їзд, а на вулицю. Краще не встановлювати подвійні двері – металеві, а за ними дерев’яні. Метал додає холоду, дерево може деформуватися під впливом температурних перепадів. А ось металеві деталі меблів в коридорі будуть практичні. Вони виглядають красиво, вишукано.