Як працювати з принтами і текстурами в інтер’єрі

- Advertisement -

Навіть найактивніший принт можна використовувати в інтер’єрі будь-якої кімнати

При створенні інтер’єру крім таких очевидних завдань, як планування, підбір меблів і аксесуарів, кольору і світла, існує не менш важлива робота – доведення всієї створеної бази до досконалості.

Процес також називають декоруванням інтер’єру, мова в основному йде про роботу з принтами і текстурами. Саме цей етап робить з просто непогано обставленої кімнати зразок стилю і доброго смаку. Такі інтер’єри виглядають цілісно і стильно, подібні роботи ми звикли бачити в глянцевих журналах.

Робота з принтами і тим більше текстурами може здатися дуже складною, але якщо не ставити перед собою завданняобійти в креативності іменитих декораторів, то впоратися з нею цілком під силу навіть новачкові. Не бійтеся поєднувати кілька принтів в інтер’єрі, нехай навіть сама ідея на перший погляд здається занадто складною. Секрет успіху простий: будь-принт має дві головні характеристики – колір і розмір.

Якщо сумніваєтеся, завжди варіюйте тільки одну з них. Так, наприклад, якщо два або навіть три різних принта виконані в одній колірній палітрі, то вони можуть відрізнятися за розміром. А якщо поєднання кольорів в принтах значно різниться, то варто підібрати однаковий розмір малюнка.

Найбільшу складність зазвичай викликає саме питання змішання яскравих тонів, а також сполучуваність їх з оточуючими елементами інтер’єру. Дизайнери часто використовують наступний прийом: вибирають один з кольорів, наявних в палітрі принта, і використовують його в якості основного акцентного кольору, наприклад, меблів або декору стін. Що стосується великих поверхонь – стелі, підлоги, стін – краще залишити їх нейтрального тону. Так ви зможете не тільки уникнути відчуття безладу і перевантаженості декору, а й додатково акцентувати увагу.

Що стосується текстури, то тут все ще простіше. Надати текстуру інтер’єру можна безліччю різних способів, але іноді для цього навіть не потрібно нічого вигадувати, а всього лише «відкрити» початковий вигляд стін. Найбільше пощастило тим, хто живе в старих будинках, стіни яких нерідко ховають під шаром обробки цегляну кладку. Втім, створити такий ефект можна навіть в найсучаснішому будові. Камінь, цегла, навіть фактурна штукатурка – все це при належній обробці не тільки виглядає красиво, але легко миється, фарбується і комбінується з різними стилістиками.

Навіть найактивніший принт можна використовувати в інтер’єрі будь-якої кімнати. Вся справа лише в насиченості, тому якщо підібрати більш приглушені, розбілені тони, то навіть динамічний графічний малюнок може стати головною прикрасою робочого кабінету або, скажімо, спальні. Крім того, будь-які предмети меблів в кімнаті також роблять принт менш помітним, елементарно перекриваючи його і зменшуючи його площа. Текстура в інтер’єрі – це ще і тканини, які ми використовуємо. Погляньте, як красиво комбінуються в декорі даної спальні бавовна, натуральне волокно, з якого виготовлений килим, льон і навіть хутро.

Всі матеріали мають різну фактуру, але завдяки схожості відтінків, вони виглядають як єдина і дуже затишна композиція. Не тільки поверхню стін, але і підлоги може бути прикрашена за допомогою принта. Так само, як і в разі роботи з поверхнею стін, варто пам’ятати, що на підлозі площа малюнка буде дуже значна, тому завжди доречніше більш приглушена, не дуже контрастна палітра. А ось в малих дозах більш цікаво виглядає принт, виконаний в насичених тонах. Навіть дуже невеликі вкраплення яскравого малюнка моментально перетворюють найпростіший, нейтральний інтер’єр.

- Advertisement -
- Advertisement -