Як використовувати улюблений колір в декорі спальні

- Advertisement -

Якщо ви плануєте оновити інтер’єр, то напевно замислювалися, де і в чому черпати натхнення.

Дизайнери пропонують використовувати в якості джерела натхнення улюблений колір. Однак нерідко нам важко зрозуміти, як саме можна застосувати навіть найпривабливіший відтінок в інтер’єрі. Це, на щастя, не так складно, ось лише кілька найбільш вдалих і стильних прикладів активного використання одного кольору в інтер’єрі спальні.

Перша спальня оформлена в дуже активному кольорі, такий вибирають нечасто, але якщо в нього закохуються, то назавжди. Соковитий малиновий, звичайно, зовсім непростий в комбінуванні, та й в цілому не для будь-якого приміщення підійде. Якщо цей колір вам до душі, використовуйте його сміливо, але обов’язково пам’ятайте про лаконічність в палітрі і в декорі.

Тут енергійний характернасиченого рожевого підкреслять елементами чистого білого кольору. Подібна схема годиться і для роботи з такими яскравими тонами, як помаранчевий. Він добре виглядає навіть в дуже великому обсязі, знову ж в якості компаньйона ідеальний білий.

Жовтий колір у всіх його варіаціях міцно асоціюється з оптимізмом і радістю, ось чому його так люблять використовувати для обробки спальні, вітальні або дитячої кімнати. Дуже симпатично виглядає приглушений білий тон, використаний в обробці у вигляді паперових шпалер. Червоний колір є, мабуть, найбільш спірним у всій палітрі, особливо настільки насичені його відтінки.

Використовувати червоний в спальні і зовсім мало хто наважується, він не підійде в тому випадку, якщо вам потрібна класична розслаблена палітра. А ось для любителів динамізму і екстравагантності цей колір дуже гарний. Використовуйте червоний дозовано, адже навіть дуже мала його кількість притягує увагу і стає домінуючим елементом інтер’єру.

Яскраві відтінки використовуються в інтер’єрі не так часто, а ось нейтральна гама затребувана завжди. Так, наприклад, улюблений дизайнерами сірий колір хороший завжди і скрізь, все завдяки його універсальності і багатогранності. Сірий має безліч тонів і півтонів, завдяки чому може бути використаний навіть в приміщеннях зі слабким освітленням.

Для того, щоб використовувати сірий в великому обсязі потрібно відразу визначитися, як і з чим ви будете його поєднувати. Це допоможе уникнути монотонності в декорі. Сірий хороший як з природними відтінками дерева, так і з чорно-білої палітрою. Можна підібрати акценти насиченого кольору, які на тлі нейтрального сірого розкриються ще цікавіше.

Втім, якщо сірий здається вам банальним, але витримати нейтральну гаму необхідно, зверніть увагу на незвичайні відтінки. Таким, наприклад, є, ліловий. Цей колір складається з приглушеного фіолетового і м’якого сірого, в цілому він непогано комбінується з іншими тонами. Чорний колір нечасто можна побачити в інтер’єрі спальні, але боятися його не варто. Чорний просто незамінний в тих випадках, коли потрібно створити фон для ефектної картини або постера. Навіть в парі з червоним, як в цій спальні, темний тон не виглядає похмуро або надмірно активно.

Зелений колір гарний у всіх його варіаціях: холодні, наближені до блакитних відтінки створюють розслаблену атмосферу, що в спальні завжди доречно, а ось теплі тони більш енергійні і прекрасно заряджають енергією з самого ранку. Синій можна назвати головним кольором інтер’єру спальні, саме відтінки синього кольору найчастіше застосовуються для цієї мети.

Крім звичних блакитних і бірюзових відтінків радимо звернути увагу і на більш глибокі, насичені варіації синього. Фіолетова гамма близька з синьою, але має зовсім інший характер. Відтінок із загадковою назвою ультрафіолет офіційно визнаний головним кольором нового року – прекрасний привід спробувати фіолетовий в декорі спальні.

- Advertisement -
- Advertisement -