Чорний колір в інтер’єрі ванної кімнати

- Advertisement -

Інтер’єр ванної кімнати, оформлений в білому кольорі, давно став класикою дизайну.

Але мало хто наважується використовувати інший класичний колір – чорний. Втім, ситуація змінюється, і сьогодні дизайнери в усьому світі все частіше експериментують саме з глибоким чорним, створюючи помітні і контрастні композиції або змушуючи звучати темний відтінок соло – в будь-якому випадку, результати захоплюють! Якщо вам складно зважитися саме на класичний чорний для інтер’єру ванної, розгляньте близькі відтінки: чорнильний, темно-коричневий, глибокий сірий.

Чорний колір може вдало доповнити інтер’єр в будь-якому стильовому напрямку, від класики до хай-тек. Питання тільки в тому, з чим ви будете поєднувати темний відтінок і які пропорції підберете. Зрозуміло, чистий білийвідтінок завжди буде ідеальною парою для глибокого чорного, така композиція вимагає мінімальних доповнень, досить одного-двох помітних елемента, щоб загальна палітра виглядала цікаво і свіжо. При роботі з великими обсягами чорного кольору дуже важливо пам’ятати про фактурах. Часто один і той же колір, втілений в одному і тому ж матеріалі, в результаті дає відчуття плоского і одноманітного декору.

Тому підбирайте кілька фактур, як, наприклад, зроблено в цьому інтер’єрі: приглушений глибокий сірий відтінок втілений в плитці, дереві, металі та тканини. Цікаво виглядають інтер’єри, в яких є сусідами два принта в одній колірній гамі. Для того, щоб такий декор виглядав стильно, краще розділити два малюнки однотонним кольоровим блоком. Як вже було сказано, темний колір не терпить одноманітності, в тому числі одноманітності фактури. Крім використання різнорідних матеріалів, можна застосувати інший, не менш цікавий і ефектний метод. Погляньте на інтер’єр цієї ванної кімнати: тут задіяний всього один глибокий синій колір, причому у великій кількості, однак він не виглядає занадто строго і нудно.

Вся справа в тому, що завдяки фігурним панелям, якими оброблені стіни, світло заломлюється і допомагає темному відтінку розкриватися по-новому. В даному випадку поверхня абсолютно рівна і темно-коричневий відтінок створює вже зовсім інше враження. Якщо ви до цих пір сумніваєтеся, чи не зробить велика кількість чорного кольору інтер’єр ванної кімнати похмурим і нудним, підберіть правильні акценти. В даному випадку прекрасно будуть працювати будь-які, найяскравіші і сяючі відтінки, чорний колір для подібних акцентів буде кращим фоном.

Ще один спосіб урізноманітнити і зробити цікавіше палітру в темних тонах – поєднувати матові і глянцеві фактури шпалер або фарби. Матовий фініш абсолютно особливим чином передає денний або штучне світло, але велика кількість такої текстури може виглядати одноманітно. А ось велика кількість глянцевих поверхонь, навпаки, може виглядати неймовірно розкішно!

Ванна кімната як не можна краще підходить для подібних експериментів, просто підберіть відповідну плитку, краще якщо вона буде повністю збігатися за кольором і відрізнятися формою і розмірами. Прекрасно працює і мозаїка, а також поєднання мозаїки і плитки. Інтер’єр цієї ванної кімнати виглядає дуже стильно, хоча тут використаний всього один, вельми темний відтінок.

Щоб уникнути відчуття тісного і темного простору, дизайнер підібрав плитку, яка візуально розширює приміщення, а також ретельно продумав м’який, але достатній для цієї кімнати світло. Чорний, темно-синій, глибокий сірий або насичений коричневий – всі ці кольори неймовірно гарні, і при правильному поєднанні стануть родзинкою і головним акцентом інтер’єру ванної кімнати.

Як правило, активне декорування в такому інтер’єрі вже не потрібно, тому намагайтеся бути трохи стриманішими в дрібницях, даючи можливість кольором розкритися максимально.

- Advertisement -
- Advertisement -