Конструктивні особливості та обладнання розумного будинку

- Advertisement -

Розумний будинок є менеджером автоматизації функціонування всієї техніки, що знаходиться в житлі.

До такої техніки можна віднести: освітлювальні прилади, кондиціонери, техніку для очищення і зволоження повітря, аудіотехніку, систему безпеки, відеотехніку і багато іншого. Устаткування розумного будинку дозволяє організувати злагоджений процес, в результаті якого, вся техніка в житлі буде виконувати свою функцію,не вимагаючи втручання господаря. Канальні вентилятори забезпечать комфортний мікроклімат у Вашому домі.

Управління освітлювальними приладами (люстри, світильники) дозволяє регулювати необхідний ступінь освітлення приміщень. Якщо вибирати освітлювальні прилади, то ліпше купить здесь vela.com.ua светильники для дома, які представлені в обширному асортименті.

За рахунок технологій Розумного будинку управління освітлювальною системою може здійснюватися навіть при відсутності власника в житло. Господар може запрограмувати освітлювальну систему на приховувати або в певний момент часу, навіть якщо в цей час він не знаходиться в будинку. Це в якійсь мірі сприяє підтримці безпеки, так як створюється враження, що в будинку присутні люди.

Управління системою освітлення дозволяє включати і вимикати світло не тільки в усьому будинку, але і в певній кімнаті.

Переваги цієї системи управління:

  1. Здійснення управління всіма освітлювальними приладами з одного джерела;
  2. Включення і вимикання систем освітлення та освітлювальних приладів з будь-якої відстані і в будь-який час;
  3. Програмування на певний момент часу;
  4. Регулювання ступені яскравості світла в будь-якому приміщенні;
  5. Електроенергоекономія;
  6. Контроль клімату;
  7. Управління вентиляцією повітря, ступеня вологості, обігрівом і очищенням.

Розумний будинок має в своєму складі все необхідне обладнання, виробляє обробку всієї інформації, що надходить і управляє потрібними елементами, за рахунок своєї оснащеності технічними контролерів. Електропостачання використовується без перебоїв, внаслідок наявності спеціалізованих блоків живлення. Деякі розумні речі для дому, що регулюють плавність перемикання, дозволяють проводити включення і виключення техніки.

Розумний будинок являється справжньою мрією для багатьох забудовників. Адже це комфортне житло на довгі роки, а інші речі можна купувати або продавати хоч і кожен рік. Розумний будинок обладнаний дистанційним керуванням (стаціонарний або переносний модуль), що дозволяє управляти всіма домашніми приладами. Переносний сервер вважаються більш зручним внаслідок того, що дозволяє візуально управляти будинком зі смартфонів, ПК або планшетів, тобто господар може здійснювати управління на будь-якій відстані.

Це управління дозволяє власнику провести необхідне йому програмування потрібних завдань: включення або виключення системи кондиціонування при певному рівні температурного показника, телевізорів, освітлювальних приладів, відкриття або закриття штор. У Розумному будинку присутні і різні підсистеми, що відповідають за функціонування систем безпеки та домашніх кінотеатрів.

Клімат-контроль являє собою злагоджену систему управління опаленням і охолодженням повітря в приміщенні, що дозволяє управляти опалювальними приладами та системами кондиціонування в певний сезон року. Клімат-контроль здійснюється за рахунок певних механізмів, які включаються при досягненні певних показників датчика приладу.

- Advertisement -
- Advertisement -