Керамічна плитка для обробки різних приміщень: як вибрати оптимальний варіант

- Advertisement -

За останні роки стало абсолютно зрозуміло, що більш якісного, а також затребуваного облицювального і оздоблювального матеріалу, ніж керамічна плитка, відшукати навряд чи вийде.

Причому кахель прекрасно відомий людині вже навіть не кілька століть, а кілька тисяч років, так як ще древні єгиптяни примудрялися прикрашати плиткою будинку вельмож і знаті, і навіть самого сонцеликого фараона, а це, погодьтеся, щось, та значить.

Кращою в світі, звичайно ж, вважається керамічна італійська плитка для кухні, ванної кімнати, передпокю, а такожі для вітальні, що стає останнім писком мінімалістичною сучасної моди.

Вибір кахлю – процес не легкий, але захоплюючий

Зрозуміло, що ні в якій справі, тим більше, в такому ретельному, що вимагає особливої ​​уваги, виборі, ні в якому разі не можна проявляти поспішність. Адже зовсім недарма кажуть, що поспіх ні до чого хорошого привести не може. Приділіть вибору кахлю достатньо уваги, і він не один рік буде радувати вас прекрасним зовнішнім виглядом, високою практичністю, а також і іншими якостями, які ви виявите вже в процесі експлуатації.

Потрібно розуміти, що спершу варто визначиться з меблями, а також побутовою технікою, яка встановлена ​​у вашій кухні, ванній кімнаті або ж в будь-якому іншому приміщенні в будинку, яке ви зібралися обкласти плиткою. Тільки після цього, під загальну стилістику і дизайн потрібно буде вибрати підходящий варіант кахлю.

Оптимально буде самому виміряти площу стін або інших поверхонь, куди і буде укладатися плитка. Причому із загальної кількості потрібно відняти площу дверей, вікон, ніш і так далі, так як туди кахельна плитка зовсім не потрібна.
Плитка під фартух на кухні буде органічно виглядати на стіні, якщо її вибрати на кілька тонів темніше або ж світліше, ніж меблі, щоб поверхня не зливалася з обстановкою, а як би трохи виділялася.

Для обробки кухні або ванній, варто взяти керамічної плитки на десять-дванадцять відсотків більше, якщо мова йде про настінних покриттях, а також до п’ятнадцяти відсотків, якщо ми говоримо про підлогове покриття. Це обумовлено тим, що плитку можна пошкодити при укладанні, може попастися брак і так далі, а потім підібрати подібне в магазині буде просто нереально важко.

Як не обзавестися бракованим товаром: будьте пильні та обережні

Зрозуміло, що останнім часом активізувалися різного роду шахраї, які тільки й думають, щоб виманити у громадян їх грошики, але натомість дають тільки неякісний товар. Тому, щоб не потрапити до них у пастку, варто бути гранично уважними, звертати увагу на деталі і дрібниці, що здаються абсолютно незначними, але на повірку виявляються досить серйозними. Плитка на підлогу, до прикладу¸ повинна мати достатній рівень стійкості до стирання, і так далі.

В першу чергу перевіряйте, щоб все написане на упаковці кахлю відповідало дійсності. Крім того, знайте, що всі виробники з серйозною репутацією маркують кахельну плитку своїм логотипом, і він повинен бути в наявності на кожній плиточці, а не на одній з тисячі.

Крім усього іншого, якщо на поверхні лицьового боку, прямо на емалі кахлю є смуга червоного або ж жовтого кольору – брати її ні в якому разі не можна, так як саме таким чином і маркується брак на заводах-виробниках. Також можна покласти кахель лицьовою стороною на підлогу і злегка притиснувши, потерти. Якщо на підлозі з’являться чорні смуги, значить кераміка в ваших руках-дуже низькосортна, і платити за неї великі гроші зовсім не варто.

- Advertisement -
- Advertisement -