Меблі з лози – всі переваги

- Advertisement -





Плетені меблі – це відмінний вибір для вашого будинку, особливо якщо ви віддаєте перевагу екологічні чисті матеріали. Варто зазначити що плетіння є старовинним мистецтвом, корені якого прийшли до нас із давніх цивілізацій різний частин світу. Для плетіння використовуються такі матеріали як лоза, ротанг, очерет, бамбук, очерет. В якийсь момент плетені меблі втратила свою популярність, але останнім часом вона знову набирає обертів популярності, можливо, це пов’язано з тим, що людині хочеться більше го натурального, адже нас і так оточують одні штучні матеріали, які шкідливі для здоров’я людини.
 
Особливою популярністю користується плетені меблі з лози. Всі вироби з лози дарують нам легкість, якість, естетику, довговічність, звичайно ж якщо правильно за нею доглядати. Варто зазначити, що меблі з лози можна використовувати як в житлових, так і в нежитлових приміщеннях. Вона підійде як для квартири або заміського будинку, так і для бару і ресторану. На думку фахівців меблі з лози призначена для релаксу. Наприклад, присівши в плетене крісло з лози ви знаходите затишок і спокій.
 
Крім цього плетені меблі можна встановлювати в саунах і басейнах. Такі меблі дуже стійка до високих температур і вологи. Що стосується форм плетених меблів, то при її виготовленні головне фантазія, адже цей матеріал можна використовувати як самостійно, так і комбінувати і з іншими матеріалами. Сьогодні є дуже багато різних рішень, в яких плетені меблі з лози поєднується з склом, тканиною, шкірою, металом. Незважаючи на те що зовні цей матеріал віє простотою, все ж плетені меблі підкреслює статус господаря. З лози виготовляється велика кількість меблів – це дивани, шафи, крісла, етажерки. Найголовніше те, що всі ці предмети унікальні!
 
У лозоплетінні використовуються деталі з матеріалів листяних і хвойних порід, а так само з фанери. Гнуття деревини здійснюється за допомогою гідротермічної обробки, гнуття і сушіння вигнутих деталей. Розкроюються матеріали на заготовки для гнуття відбувається шляхом розколювання відрізків кряжів або на круглопилкових верстатах. Заготовки, з яких виготовляється меблі з лози, виконуються тільки з якісної деревини, без відхилення напрямку волокон від осі бруса не вище 10 градусів. Існує велика кількість способів гнуття деревних матеріалів, так само може використовуватися різне устаткування. Але у всіх випадках використовується шаблон, який задає форму вигину вироби.

- Advertisement -
- Advertisement -