Переваги пальово-гвинтового фундаменту

- Advertisement -





Багатьом людям, ніколи не мали справи з будівельними роботами, зведення фундаменту є самим складним і трудомістким етапом будівництва, адже воно пов’язане з цілим комплексом земляних робіт, заливанням бетону і багатьма іншими заходами. Насправді, все це характерно для старих традиційних методів зведення фундаменту. Сучасне будівництво пропонує набагато більш прості і дешеві варіанти, одним з яких є свайно-гвинтовий фундамент.
 
Технологія свайно-гвинтового фундаменту відносно молода: вперше такі фундаменти почали зводити лише на початку двадцятого століття. Однак в наші дні Ви без зусиль знайдете безліч фірм, що спеціалізуються на застосуванні такої технології, а можливо, навіть своїми силами зможете побудувати такий фундамент.
 
На користь свайно-гвинтових фундаментів говорить безліч факторів. Дана технологія не вимагає вилучення великого обсягу грунту, трудомістких підготовчих операцій, наприклад, вирівнювання майданчика і трамбування грунту. З огляду на простоти зведення, свайно-гвинтові фундаменти обходяться значно дешевше, ніж більш стандартні конструкції. Не слід забувати і про те, що такі легкі конструкції можна використовувати в умовах будь-яких видів грунтів, будь то рухомі грунти або підтопляються грунту.
 
Пальово-гвинтові фундаменти ідеально підходять для зведення будівель невеликої маси, наприклад, гаражів, сараїв, інших технічних споруд, коли пристрій звичайного фундаменту перетворюється в невиправдано довге і дорогу затію. В цілому, така технологія може бути використана і для будівництва приватного будинку, проте в цьому випадку слід забезпечити додатковий захист фундаменту, зокрема, виготовити цоколь, утеплити підпіллі.

- Advertisement -
- Advertisement -