Ландшафтний дизайн з нуля

- Advertisement -





Виходячи раннім свіжим вранці з дому, вам хочеться ступити на м’яку галявину, а ви бачите перед собою тільки голу землю. Якщо ви хочете спостерігати кожен день красу перед будинком потрібно постаратися і найняти ландшафтного дизайнера або спробувати оформити двір самостійно. Проект з ландшафтного дизайну – це звичайно не макет багатоповерхового будинку, але теж вимагає глибоких знань в цій області. Іноді набагато простіше втілити свою ідею, якщо ви перед початком будівництва визначитеся з деякими нюансами ландшафтного дизайну – щодо стежок, розташування рослин, дерев і клумб. Це все наноситься прямо на креслення майбутнього будинку.
 
Вибираючи рослини, вам не слід загострювати свою увагу тільки на екзотиці. Більшість заморських красенів не зможуть вижити в наших кліматичних умовах. У тому випадку, якщо ви розсудливо найняли професійного дизайнера, він обов’язково допоможе вам і проконсультує з усіх видів. Вибір рослин – це найважливіший аспект при оформленні саду, так як від цього буде залежати загальне враження, яке буде виробляти ваш двір. Одним з найбільш модних рішень за останні роки, наприклад, вважається оформлення саду в японському стилі. У японській культурі дуже важлива символіка, привносячи яку в свій сад, до речі кажучи, ви напевне зможете домогтися бажаного результату.
 
Зображення різних представників фауни вважаються дуже міцними духовними символами і часто мають глибокий сенс. Наприклад, статуя або зображення журавля і черепахи символізують довголіття. Японці вірять, що ці взаємодоповнюючі тварини здатні підтримувати природний баланс. Ще одним важливим духовним символом для кожного японця є камінь. У японській культурі існує повір’я, що камені зберігають в собі набагато більше таємниць і знань про всесвіт і світі, ніж людина. Саме з цієї причини в японському традиційному саду завжди багато каменів різних порід і розмірів.

- Advertisement -
- Advertisement -