Облаштування дачної ділянки

- Advertisement -





Зараз все частіше і частіше замість грядок з картоплею і редискою на дачних ділянках можна побачити рівні, акуратно підстрижені зелені газони. Але у багатьох садівників виникає проблема з підтриманням ідеально зеленого кольору газону. Що ж допоможе запобігти пожовтіння трави?
 
В першу чергу, газон потребує правильного поливу. Трава, як і все живе, потребує достатньої кількості води. Звичайно, ідеально було поливати теплою водою, але це не завжди можливо. Але завжди можливо варіювати кількість і частоту поливу, адже головним чинником при цьому є погодні умови. А також, слід пам’ятати, що зайвий полив, як і недостатній, може привести до некрасивого жовтого газону. Також можна виконати на ділянці садові доріжки. Як вибрати бруківку, щоб вона гармонійно влилася в загальну картину ділянки.
 
Крім поливу необхідна стрижка газону. Потрібно періодично стригти кінчики трави, щоб Ваш газон був рівний. Крім цього, стрижка захистить газон від бур’янів. Не варто забувати, що трава потребує останньому скошування (майже під корінь), щоб новий газон, який зійде в наступному році, не упрів під старою травою і просто не пропав. Проводити останнім скошування потрібно в період з кінця вересня по початок жовтня.
 
Наступним етапом на шляху до ідеального газону повинні стати мінеральні добрива. Підгодовувати насадження потрібно своєчасно, щоб не допустити оскуднения грунту. Ви можете використовувати окремі мінерали, такі як азот, калій і фосфор, а можете придбати готову суміш добрив. Справа в тому, що при поливі з грунту вимиваються потрібні рослинам елементи, а, значить, їх необхідно заповнювати.
 
Пройде зовсім небагато часу і Ви, за умови, що Ви будете займатися своїм газоном, побачите рівну, густу, смарагдову зелень, на якій так приємно провести теплий літній вечір в хорошій компанії або з коханою родиною.

- Advertisement -
- Advertisement -