Рефінансування кредиту – як це працює і як це зробити?

- Advertisement -





До недавнього часу, до вступу в силу положень про зміну нагляду за фінансовим ринком, основними доходами кредитних компаній були збори за продовження терміну погашення, а також за нагадування, відправлені людям, які не виконали свої зобов’язання в строк. Введення безпроцентних лімітів витрат означало, що кредитні компанії змінили свою поточну політику.
У ситуації, коли ми розуміємо, що не зможемо повернути позикові кошти вчасно, ми можемо вибрати одне з двох рішень: продовжити кредит або скористатися варіантом рефінансування. На даний момент це залежить тільки від вибору кредиторів. Послуга рефінансування кредиту стала набагато популярніше. Нижче ми коротко пояснимо, що це таке і як це можна здійснити.
Що таке кредит рефінансування?
Рефінансування кредиту – це не що інше, як прийняття нового фінансового зобов’язання для погашення заборгованості перед попереднім кредитором. Іншими словами, якщо ми не можемо своєчасно погасити кредит, ми укладаємо контракт з іншою компанією і отримані таким чином кошти використовуються для погашення сум, належних першому установі, яке нам допомогло.
Щоб полегшити життя позичальникам, багато компаній допомагають у пошуку рефінансування кредиту і допомагають у виконанні всіх необхідних формальностей. Єдине, що повинен зробити позичальник з проблемою погашення боргу – це повідомити про це в кредитну організацію. Зазвичай це можна зробити через свій аккаунт на сайті компанії.
Розмір комісії – від чого вона залежить і скільки вона може бути?
Як і в разі продовження терміну погашення, в разі рефінансування, розмір комісії залежить від кількості днів, необхідних для повернення нового кредиту і його суми. Зазвичай це певний відсоток від вартості кредиту за певний період часу.
Ви повинні знати, що збори, пов’язані з рефінансуванням кредиту, не найнижчі. Вони часто схожі на збори, понесені за продовження терміну погашення. Комісія може становити до 30-40% від суми позики.

- Advertisement -
- Advertisement -