Для чого служать колодязі зв’язку

- Advertisement -





При влаштуванні кабельних ліній зв’язку не можна обійтися без колодязів зв’язку, їх застосування значно спрощує як прокладку, так і подальше обслуговування ліній телефонного та інтернет-зв’язку. Їх виготовляють із залізобетону, або останнім часом, застосовують також пластик.
Кабельні колодязі зв’язку випускають в різних модифікаціях. Вони розрізняються як розмірами, так і призначенням. Одні моделі призначаються для використання на ділянках проїжджої частини, де на них може надаватися велике навантаження. Інші моделі використовують на території, де розташовуються пішохідні зони. Колодязі зв’язку призначені для прокладки кабелів, монтажу, діагностики і ремонту ліній зв’язку.
Раніше такі колодязі робили тільки залізобетонними. Але їх не скрізь встановлюють в місцях з великим навантаженням. Наприклад, коли колодязь для кабельних ліній встановлюють під пішохідними зонами, тому на ринку з’явилися пластикові моделі. Саме тому останнім часом на ринку колодязів зв’язку стали з’являтися пропозиції поліетиленових колодязів зв’язку. Такі вироби вже отримали широке застосування в світі. Застосування пластика дозволило полегшити монтаж і продовжити термін експлуатації колодязів.
Пластикові колодязі зв’язку комплектують поліетиленовими гільзами і трубами для кабелів. У таких пластикових каналах можна протягувати або міняти кабелю механізованим способом. Пластикові корпуси добре захищені від попадання вологи і забруднень всередину кабелеводів. Технічні характеристики пластикових колодязів дозволяють експлуатувати їх в різних кліматичних зонах від – 50 ° С до + 60 ° С.
Окремо необхідно зазначити монтажні переваги поліетиленових колодязів зв’язку. Невелика вага забезпечує легкість транспортування, складування і монтажу колодязів. Кожен колоді може бути виготовлений індивідуально з необхідною конфігурацією і розташуванням патрубків потрібного діаметру. Подібне різноманітність елементів конструкції дозволяє значно скоротити терміни прокладки кабелів зв’язку.

- Advertisement -
- Advertisement -