Готуємо рататуй

- Advertisement -





Для приготування рататуя на знадобляться наступні інгредієнти: 1/2 цибулини, 2 зубчики часнику, склянка томатної пасти, склянку оливкової олії, 2 баклажана, 1 цукіні, 1/4 гарбуза, 3 перцю, кілька гілочок чебрецю, сіль, перець, кілька ложок козячого сиру для сервірування.
приготування:
1. Баклажани, цукіні, гарбуз і перець нарізати тонкими кружальцями.
2. Для приготування томатної пасти необхідно дрібно нарізати кубиками цибулю і перець, натерти помідори на крупній тертці (шкірку можна попередньо не знімати для зручності). Лук обсмажити на оливковій олії, помішуючи, додати до нього перець, потім додати м’якоть помідорів і ще трохи загасити, не забуваючи помішувати. Додати томатну пасту і довести до кипіння. Потім необхідно влити вино і довести суміш до кипіння. Посолити і поперчити за смаком.
3. Залити половину приготовленої томатної пасти в круглу форму для запікання. На соус укласти овочі по колу, як на фотографії, чергуючи їх, поки не заповните всю форму. Полити овочі оливковою олією і приправити сіллю і перцем. Увіткнути в овочі гілочки чебрецю і посипати ним зверху.
4. Накрити форму з рататуєм пергаментним папером і запікати від 40 до 55 хвилин при температурі 190-200 градусів. Після приготування страва повинна трохи настоятися. Рекомендуємо подавати його з шматочками козячого сиру, свіжим зерновим хлібом і сервірувати другою половиною томатної пасти.

попередня стаття
наступна стаття
- Advertisement -
- Advertisement -