Де застосовують рукава високого тиску

- Advertisement -





Гідравлічні шланги застосовують в системах гідроприводів, що працюють при високому тиску. Для подачі робочої рідини в гідроциліндри і гідромотори застосовуються жорсткі трубопроводи з металевих трубок і гнучкі шланги.
Саме гнучкі рукава високого тиску можуть забезпечити необхідний ступінь рухливості в вузлах і механізмах машин і устаткування.
Гнучкі рукави високого тиску для гідроприводів виготовляються із сучасних високоміцних матріалов, найчастіше застосовують різні марки синтетичного каучуку, термопластик або тефлон, нержавіючу сталь в якості армуючих шарів і обплетення.
Шланги і рукава високого тиску мають досить великий термін служби. Але термін експлуатації не є постійним.
На нього може впливати безліч факторів. Це і порушення робочих меж тиску, і занадто сильне згинання шланга, надмірне розтягнення, розчавлювання або дряпання поверхонь – все це може скоротити термін служби шланга. Тому знадобиться ремонт.
Різні конструкції гідравлічних машин почали широко використовувати на початку 1940их років, коли конструктори з’ясували, що гідравлічні приводи виходять більш компактними і легкими по вазі. Гідравлічні приводи можуть забезпечити величезну потужність, надійні, їх приводи виходять самозмащувальної.
Розробка гнучких рукавів додатково відкрила шлях для розробки нових потужних механізмів з гідроприводом на основі досягнень гідравлічної технології.
Рукав високого тиску складається з трьох основних шарів. Внутрішній шар являє собою трубку, яка несе рідина. Він посилено армуючої оболонкою у вигляді дротяної сітки або високоміцної пряжі пряжі на текстильній основі з синтетичних матеріалів. Зовнішній захисний шар знаходиться на зовнішній стороні і здатний забезпечити захист від атмосферних впливів, стирання, масла або хімікатів.
Гідравлічні рукава можуть бути розроблені або виготовлені на замовлення спеціально для використання в особливих механічних застосуваннях. У більшості випадків рукава мають спеціальні розміри, довжину і мають спеціальні з’єднувачі для роботи саме в конкретних приводах на конкретних машинах.

- Advertisement -
- Advertisement -