Навіщо винайшли синтетичне моторне масло?

- Advertisement -

Як можна зрозуміти із самої назви «мінеральні моторні масла» – це продукти природного походження, наприклад, отримані з викопної нафти. І навпаки – синтетичні моторні масла – це субстанції, отримані шляхом спеціального синтезу – тобто штучним методом. Так навіщо ж треба було впроваджувати, виробляти і використовувати в своїх автомобілях синтетику?
А причина в тому, що умови, в яких доводиться працювати мотору не є стабільними. Тому кращими і ідеально відповідними моторними маслами для автомобільного двигуна стали синтетичні масла. Хороші марки, наприклад, моторне масло 5w40 мають експлуатаційні властивості, які залишаються стабільними при зміні режимів і умов роботи двигуна.
Після глушіння двигун остигаючи, знижує температуру, після пуску – швидко нагрівається. Робочий режим постійно змінюється – швидкість обертання колінвалу, температура мастила, швидкості тертя та інші характеристики. І саме синтетичні марки масел відмінно справляються зі своїми завданнями і забезпечують стабільну і продуктивну роботу автомобільного мотора.

- Advertisement -
- Advertisement -