Як використовувати простір під сходами

- Advertisement -





Ці поради наших дизайнерів інтер’єру призначаються для власників багаторівневих квартир, приватних будинків або котеджів, в яких є сходи, що ведуть на другий поверх або мансарду. Сходи – це такий конструктивний і функціональний елемент, який забезпечує вертикальні зв’язки між поверхами у вигляді ряду ступенів. Від цього елемента залежить важливість і естетична завершеність інтер’єру.
 
Оригінальні і правильно встановлені ​​в будинку сходи стануть стильовою домінантою і головним предметом інтер’єру. Крім того, що сходи – це структуростворюючий архітектурно-художній елемент, це ще й додатковий резерв, який можна використовувати і для зберігання речей (а їх в приватних будинках завжди накопичується набагато більше, ніж в квартирі). І, по-друге, цей елемент, виконуючи практичні функції, утворює простір, яке також потрібно використовувати не тільки з точки зору практичності та функціональності, але і з творчим підходом.
 
У приватних будинках сходи можуть проектуватися абсолютно вільно – окремими спорудами за певними параметрами (між поверхові отвори). В цьому випадку фантазувати можна безмежно: від форми і конструкції до окремих елементів. У разі, коли місце для сходів вже визначено ще при проектуванні будинку, наприклад в сходовій шахті, в еркері або між стінами, дизайнери використовують декоративні методи.
 
У багаторівневій квартирі сходи проектується зовсім по-іншому. Тут вони часто грають головну домінанту інтер’єру і в першу чергу привертають увагу. Незалежно від того, які ви збираєтеся встановити сходи в своєму будинку, вам доведеться подумати не тільки про декор сходів, а й про декор простору під ними.
 

попередня стаття
наступна стаття
- Advertisement -
- Advertisement -