Планування однокімнатної квартири студії

- Advertisement -





 
Якщо у вас є бажання змінити світ, то почніть з себе або з своєї квартири. Ремонт, це привід завжди почати відлік спочатку. Зробити оригінальну квартиру просто, приберіть з неї все зайве, зробіть її більш функціональною, красивою і не забувайте, що вона обов’язково повинна відображати вашу філософію життя.
Планування однокімнатної квартири студії зовсім нескладна починання для любителів експериментувати. Спробуйте подивитися на свою квартиру з боку, якщо для вас це складно, візьміть план квартири з документів на неї. Спочатку зробіть план на папері, тому, що зруйнувавши стіни, вам складніше буде їх відновити. Вирішіть, що для вас більш прийнятно, прибрати стіну між кухнею і кімнатою, або прибрати віконний блок, провідний на балкон.
Є маса можливостей перепланування житла, які мають на увазі не тільки перенесення стін, але і переміщення раковини або плити. Вирішіть, що для вас буде більш зручно, і виконайте це. Найчастіше кухню об’єднують з кімнатою, але для цього вам доведеться вирішити питання з витяжкою і додатковою вентиляцією, так як дим і чад з кухні перемістяться в кімнату. Якщо все влаштовує, можна просто прибрати зайві меблі, яка займає всю площу квартири, замінивши її на більш функціональну.
Поділити квартиру на зони допоможуть не тільки стелажі, які можна переставляти час від часу, і зберігати в них масу речей, але і мобільні перегородки, які кріпляться на шарнірах, створюючи відокремлене гніздечко. Коли у вас немає можливості зносити стіни, спробуйте просто зробити перестановку меблів, або її заміну, приберіть старі непотрібні стінки шафи і розширте простір.
Інші поради щодо оформлення
При плануванні однокімнатної квартири студії варто враховувати, що однокімнатна квартира-студія виглядає дуже добре, за рахунок світлих стін і сонячного світла, що заливає все її простір. Встановіть великі пластикові вікна, повісьте легкі гарні штори і навіть всього одне ліжко посередині вже створить гармонію і затишок. Для квартир студій частіше застосовують напівкруглі стіни, виконані з гіпсокартону і точкові світильники по периметру стелі. Чим менше житло, тим більше повинно бути в ньому світла і менше деталей. Тому для квартир студій обирають світлі кольори.
Можете скористатися функціональними меблями, яка складається на день і розкладається на ніч, наприклад ліжко, яка піднімається до стіни або диван-софа. Найчастіше в такій квартирі барна стійка замінює обідній стіл і навіть робоче місце, а великий диван і пуфи, які виконують роль вітальні і спальної одночасно.
Якщо у вас високі стелі, можна поекспериментувати зі створенням там спального місця, але такий варіант, підходить, лише для дітей і молоді. У будь-якому випадку, якщо у вас виникли труднощі в плануванні своєї квартири, зверніться до дизайнера, і він вирішить усі ваші проблеми, і дасть корисну пораду. Почавши перепланування житла, вирішите, що для вас важливіше форма або зміст, бо вам доведеться чимось пожертвувати.

- Advertisement -
- Advertisement -