Як облаштувати кухню

- Advertisement -





Давно минув той час, коли запропоновані товари в магазинах складалися з одного-двох варіантів кольору і дизайну меблів. Зараз можна створити свій індивідуальний і неповторний інтер’єр кухні, адже на ринку безліч пропозицій. Якщо ж сталося так, що ви не знайшли саме ту модель, яка б вас влаштувала – не турбуйтеся, завжди є можливість виготовити річ під замовлення. Тоді ви точно будете мати ексклюзив, якого більше ніхто не знайде на всьому білому світі.
 
Звичайно, перш ніж шукати меблі, потрібно сісти і подумати, а чого ж ви хочете від своєї кухні? Якою має бути дизайн? Від того, наскільки правильно ви все підберете і розташуйте, буде залежати не тільки швидкість і комфортність роботи, а також емоційна атмосфера, в подальшому навіть смак приготовленої їжі. Для початку варто намалювати план майбутньої кухні. З картонок зробити предмети, які будуть там перебувати, а потім спробувати їх розставити. Це вам дуже допоможе в підборі найкращого варіанту розміщення меблів. Просто і надійно.
 
Найпопулярнішими в наш час є планування П-образні і Г-образні, а також варіант «кухня-острів». Планування буквою Таке планування дуже підходить, якщо в кухні є вікно, яке розташоване в поздовжній стіні. В основному використовується в кухнях з великою площею, які поєднують в собі ще й їдальню. Планування дає можливість правильно використовувати площу. Ще плюс в тому, що в такому варіанті дуже добре буде виглядати кутова меблі. Г-планування Підійде в основному тим, у кого дуже маленька площа або вузьке приміщення.
 
Цей вид планування дуже зручний, коли кухню чітко розділяють на їдальню і робочу зони. «Кухня-острів» Її можна зробити тільки в великих приміщеннях, за допомогою використання П-образних і Г-образних варіантів розміщення, додавши додаткову зону посередині кухні. Але знову ж попередньо варто все продумати. В процесі планування, розміщення предметів врахуйте такі чинники, що загальна довжина мийки, плитки і шаф не повинна перевищувати 7 метрів. Це буде вашою гарантією того, що ви швидко доберетеся до потрібних предметів, а це, повірте, дуже економить час.
 
Не забудьте правильно розставити холодильник, мікрохвильову піч та інші речі, без яких просто не можна обійтися. Варто об’єднати предмети побутової техніки однієї стільницею. Це буде не тільки красиво виглядати, але виявиться більш простим у використанні. Пам’ятайте, висота повинна бути такою, щоб всі могли дістати. Зазвичай, середня висота 80-90 см. Зачепивши тему стільниці, варто відзначити, що матеріал, з якого її зазвичай виготовляють – натуральне дерево, ДСП, нержавіюча сталь, камінь, скло.
 
У кожного матеріалу є свої переваги і недоліки. Наприклад, дерево – красивий і екологічно чистий матеріал, але за ним потрібен спеціальний догляд. Він не розрахований на високі температури і перепади вологості. Камінь простіше в використання, робить інтер’єр кухні неповторним і розкішним. Стільниці бувають різної форми. Це варіації, починаючи від квадратної і прямокутної форм, до круглої і овальної. Квадратні форми краще використовувати для невеликої кухні, круглі, коли площа явно великих розмірів.
 
Якщо говорити про освітлення, тут теж безліч варіантів. Головне – краще робити два окремих освітлення: для робочої зони і їдальні. Підводячи підсумок, хочеться нагадати – не лінуйтеся! Добре продумайте кожну деталь розміщення, освітлення та інтер’єру, адже кухня буде вам служити довгий час.

- Advertisement -
- Advertisement -