Модерн продовжує і виграє

- Advertisement -





Мова піде про про модерн, або як його ще називають «Art- nouveau». Саме вдома такого стилю будуть і надалі користуватися найвищою популярністю у замовників в новому році. Тенденція має дуже логічне обґрунтування, до стилю модерн наближені всі основоположні відтінки обробки внутрішнього інтер’єру в цьому сезоні, і саме в цьому лаконічному європейському стилі на ринку в 2012 році з’являться новинки сантехніки, кахельної плитки, текстилю та оздоблювальних матеріалів. А повна відсутність поділу внутрішнього простору на зони, в свою чергу підштовхує дизайнерів меблів до створення нових моделей в плавному елегантно- вишуканому, і в той же час простому стилі, який буде так доречний в подібному заміському будинку, рік народження якого-2012.
 
Ніякої химерності і нав’язливості, м’які меблі тільки монохромних відтінків стане гармонійним доповненням будь-якого котеджу. А може бути, продовження цієї тенденції заміського будівництва, актуально в зв’язку з невиліковною тягою людства до дикої природи? Адже саме такий заміський будинок, з максимальним склінням, що відкриває або ідеальну лінію горизонту або водний пейзаж, здатний якнайкраще привести в норму всі стан нервового і фізичного здоров’я людини. Лише повне і масштабне єднання людини з навколишньою природою може дати оптимальний результат, а це головне.
 
Сама назва архітектурного стилю, в перекладі звучить як сучасний новий, і дійсно, найсвіжіші новинки завжди актуальні саме для стилю модерн. Будь то динамічні скляні перегородки у ванній кімнаті, сантехніка абсолютно нереальних форм або текстиль з інтелектуальним підтекстом, все це відразу ж знайде застосування в інтер’єрах, спроектованих в 2012 році в стилі модерн. Об’єднання гостьової зони будинку в єдиний простір без коридорів і автономних приміщень, дозволить декорувати стіни самими нетиповими полотнами живопису, які в такому інтер’єрі будуть дуже до речі. Будь-яка творча підхід до декорування стін внутрішнього простору, тільки вітається в даному випадку. Окремо варто згадати міжкімнатні двері, які притаманні інтер’єрам в стилі модерн 2012 року.
 
Видимим залишаються лише зовнішні контури дверного отвору, а кріплення, на яких триматиметься двері, і ручки оптично повністю приховані. Плюс характерна всьому стилю, висота двері, вона залежить від загальної висоти приміщення, але досягає можливого максимуму, який можна реалізувати найчастіше лише тільки при індивідуальному замовленні дверей. Ефект від такого рішення – перевершить всі очікувані результати! Модні прогнози дизайну внутрішнього інтер’єру заміських будинків, теж не сидять на місці. 2012 рік характеризується яскравістю і експресією серед рішень особистісного простору. У минуле пішли м’які і приглушені тони і відтінки, спокій і гармонія тепер досяжні змішанням трьох іноді протилежних квітів в інтер’єрі.
 
Четвертий колір це вже натяк на схильність до живопису, а діалог двох кольорів в обробці на сьогоднішній день вже є нудним. Модерн як правило диктує свої умови, два нейтральних кольору в ньому створені лише для того щоб зробити акцент на третьому, яскравому відтінку, який додасть інтер’єру ексклюзивність і властиву тільки справжньому шедевру, винятковість з правил. Декор саме в стилі модерн на сьогоднішній день здатний перетворити нові будинки, які будуть побудовані в 2012 році на справжні витвори мистецтва! Для цього лише потрібно справжня сміливість замовника в союзі з дизайнером, як в композиційній складової інтер’єру так і в його плануванні в цілому.
 
У формуванні простору навколо будинку в 2012 році, будуть збережені принципи гармонії та спільності простору всього архітектурного вигляду будівлі і ділянки навколо. Для заміських будинків такого плану буде характерно обов’язкова наявність великої тераси, що виходить у внутрішній дворик. Тераса оббита дошкою, тим самим як би запрошуючи дику середовище проживання увійти до вас у будинок.
 
А скління будинку від підлоги до стелі саме по собі передбачає ваше щире бажання бути ближче до природи, для цього часто і служить ретельно продумана автором проекту система зовнішніх терас. Візуально відчутне відсутність цоколя і класичної покрівлі сповна компенсується монолітним фасадом, який передбачає зовнішню нордичну холодність і аскетизм. А тепло і затишок зовнішньому вигляду будинку насправді надає безліч рослин, висаджених в окрузі, досконально продуманий ландшафт і зовнішнє вогнище, грамотно вбудований прямо в фасад будівлі.

- Advertisement -
- Advertisement -