Гардеробна кімната цього року. Яка вона?

- Advertisement -





Не секрет, що заповітною мрією кожної жінки, незалежно від віку, є наявність гардеробної кімнати у себе в будинку. Того особистого таємного простору, в якому так дбайливо і акуратно можуть розміститися всі її речі, починаючи від безлічі пар взуття, і закінчуючи колекціями самих різноманітних аксесуарів. Але ось будинок побудований, приміщення під гардеробну відведено, а ми не знаємо, як же його оформити. Що нового придумано для гардеробних кімнат, і як інтер’єр цього незвичайного приміщення дизайнери радять декорувати в 2012 році?
 
Напевно, більшість гардеробних кімнат, які ви бачили раніше в журналах, рекламних проспектах і у знайомих, були оформлені в класичному стриманому стилі, а як же бути, якщо весь ваш новий будинок або квартира, це сміливий виклик всій класиці, властивий для сучасного європейського модерну ? А в 2012 році саме такі інтер’єри будуть перебувати у замовників у фаворі. Як вчинити в цьому випадку? Як поєднати в гардеробній кімнаті максимальну функціональність, цього, як правило, скромного по площі приміщення з індивідуальної яскравістю стилю, який знаходиться за суміжною стіною в спальній кімнаті.
 
Найдивовижніше і екстравагантне рішення, якщо у вас немає капітальної несучої стіни, між спальнею і гардеробної … залиште це простір прозорим! Так, так, скло! Ви не помилилися! Основна тенденція 2012 року, відсутність кордонів і видимого поділу на зони, між просторами, так спробуйте це застосувати і для вбиральні! Прозорі двері можуть бути виконані як зі скла, так і з полімерних прозорих матеріалів, і мати різну пропускну здатність для світла. Отримані ефекти від такого повороту подій в інтер’єрі можуть вразити уяву! Тільки уявіть, що в спальній кімнаті темно, а в гардеробній горить яскраве світло, і за вами можуть спостерігати з боку.
 
Або навпаки, коли світло в спальні, ви зможете без праці розвісити по місцях речі, або вибрати собі щось в гардеробній, не запалюючи при цьому світла. Такий хід прозорого простінка буде гармонійно виглядати, якщо ширина гардеробної кімнати дорівнює ширині спальні, а глибина не велика, щоб світло через скляну перегородку був достатньої потужності для повноцінного освітлення всього обсягу вбиральні. Друге, що пропонують дизайнери для гардеробних в 2012 році, це максимальне використання простору не тільки по периметру, а й в центральній частині кімнати.
 
Задумайтесь, адже зазвичай вздовж стін цього приміщення розташовані шафи, а посередині, максимум, що може стояти – це пуф, для примірки взуття, чи не так? А якщо гардеробна має квадратну форму, то втрачати дорогоцінні квадратні метри нам зовсім не до речі. Насправді центральна частина кімнати, може бути використана дуже ефектно. У ній можна розташувати високий шафа, циліндричної форми, в якій будуть ретельно розкладені всі ваші найдрібніші і дорогі аксесуари.
 
Якщо така шафа буде закріплений в центрі кімнати на нерухомої осі, то з будь-якого кута вбиральні ви зможете зручно знайти в шафі косинку- каре, брошка, рукавички, або парасольку. А верхня кришка такого рухомого шафи може з успіхом послужити вашим головних уборів. Нехай навіть цей прийом буде вам нагадувати стійку з листівками в книжковому магазині, дизайнери в 2012 році радять не бентежитися. Адже що як і авантюризм в меблевій плануванні зможе підняти настрій вам з ранку з перших же хвилин, проведених у вашій спальні. Підсвічування гардеробної кімнати, теж вимагає вашого безпосереднього втручання.
 
Адже що ми спостерігали в гардеробних, до 2012 року? Класичні світильники на стелі, громіздкі люстри в ампірному стилі або мініатюрні не дорогі точкові світильники, вбудовані в підвісну стелю. Але ми не ходимо в новому році трафаретності і стандартності, чи не так? Дизайнери інтер’єрів в 2012 році пропонують нам навіть в таких простих і функціонально спрямованих приміщеннях, як гардеробна, не багато пограти з світлом! Адже велика кількість модельних шаф, вдало можуть приховати будь-яку електричну проводку, яка веде в неординарній підсвічуванні.
 
Так, ваші полки і так підсвічені, але ніхто ж не завадить наш крім природного чистого світла влаштувати там грайливу нічну підсвітку. Це можуть бути і кольорові акценти різного кольору, наприклад холодного – в підлогах для взуття, і теплого в шафі з нижньою білизною і панчохами. Це може бути світло, відбите від будь-якої поверхні в шафі, де зберігається багато аксесуарів зі страхами або дорогоцінними каменями. Це може незвичайне підсвічування підлоги, або простору з-під низу модулів для одягу. Варіантів маса, і головне щоб ви не зупинялися в 2012 році на щось просте і простому, адже гардеробна кімната для жінки – це візитна картка її особистого смаку, вишуканості і неординарності. І ще, не забудьте про велику кількість дзеркал!

- Advertisement -
- Advertisement -