Тераса. Як вибрати квартиру з правильною терасою, а потім облаштувати її

- Advertisement -





У зв’язку з тим, що більшість наших міських квартир знаходиться в середній смузі Росії, то квартира з терасою є дивину, якщо не сказати більше – величезну рідкість. Але, як, же правильно вибрати таку терасу, якщо надається така можливість? На що слід звернути увагу, а на що можна закрити очі? І як грамотніше обладнати терасу, щоб вона була по максимуму функціональна, а не просто простоювала в квартирі як зайва житлова площа на відкритому повітрі.
 
Почнемо з того, що інтер’єр тераси повинен в будь-якому випадку примикати до суміжного приміщення, з якого на неї безпосередньо здійснюється вихід. І в залежності від призначення цього приміщення, часто визначається і призначення тераси. Тобто, якщо сонячна тераса примикає до дитячої кімнати, то логічно буде на її площі облаштувати дитячий майданчик для ігор, міні басейн і тент від сонця. А якщо ж тераса є продовженням вітальні, але великий обідній слон на ній, мангал і безліч місць для прийому гостей, не важливо шезлонги це, або просто плетені стільці, будуть вельми до речі.
 
Також останнім часом поширене примикання тераси до робочого кабінету, або майстерні. Якщо ви творча людина, і ваша діяльність пов’язана з будь-яким родом занять, що передбачає особистий простір і хвилини для роздумів, то тераса якраз те місце, де це можна зробити з повним самотою і комфортом. Ну, і нарешті-то самі приголомшливий варіант, коли тераса у вас є продовженням інтер’єру спальні, на яку виходять великі вікна до підлоги. Так ви зможете першими зустрічати схід сонця, і щоранку у вас буде піднесений святковий настрій, не дивлячись на пору року, яке панує за вікном.
 
Чи не простим питанням є і той фактор, на яку саме сторону світла виходить тераса. Адже, як правило, це квадратна площа, мінімум в двох сторін освітлюється сонцем, і тут теж потрібно бути уважними, як при виборі нової квартири, так і при облаштуванні вже наявного в наявності житла. Якщо тераса південна, і ви припускаєте, що на ній будуть грати діти, та й ви захочете проводити якомога більше часу на повітрі, то такий простір слід затінити. І це необхідно не тільки для створення тіні на території тераси, а й для того, щоб примикає приміщення врятувати від надмірного теплопоступления, тому як скління між ним і терасою зазвичай велике.
 
Не потрібно затемнювати терасу з трьох або чотирьох сторін, так ви отримаєте відсутності протягу, але перепинити шлях циркуляції повітря – і в підсумку у вас на терасі буде жарко і дуже душно. Постійний верхній тент, і бічний демонтовані – цього цілком достатньо для південної тераси. Якщо ж у вас є таке пишність як західна тераса, то її інтер’єр стане прекрасним продовженням кухні-їдальні або вітальні. Тому як сонячні промені відвідують таке місце в післяобідній час, а це значить, що інтер’єр тераси немов створений для пізніх вечерь, вечірок і барбекю на свіжому повітрі.
 
Східна ж тераса може стати вашим улюбленим місцем в ранкові години, там можна обладнати природний солярій, а також затишне сімейне місце для сніданків або вашого хобі. Саме на таких терасах найкраще ростуть кімнатні рослини, та й діти, які проводили свій час на східних терасах до зими буде міцніше здоров’ям. Інтер’єр тераси, зверненої на північ, немов створений для того, щоб облаштувати там робоче місце. Яскравого сонця практично немає, а тепло і затишок літа є в достатку.
 
Ніщо не завадить вам насолоджуватися свіжим повітрям і при цьому працювати, або таке місце підійде для занять з дітьми читанням або розумової діяльності. Пам’ятайте, що в будь-якому випадку, тераса не повинна пустувати, і якщо навіть у вас немає часу проводити на ній години дозвілля, то сплануйте свій день так, щоб можна було поснідати чи повечеряти в літній час з сім’єю на відкритому повітрі. Ніщо не замінить вам такого плідного спілкування, а ваші діти запам’ятають затишну і сонячну терасу ще на довгі роки, як частинку свого дитинства.

- Advertisement -
- Advertisement -