Етнічні елементи в інтер’єрі міської квартири

- Advertisement -





Все починалося як звичайне подорож. Ви, швидше за все, вже планували свій банальний пляжний відпочинок, і ніщо не могло віщувати те, що після повернення звідти вас чекали значні зміни. Чи не так? Хто з нас, після повернення з відпустки, проведеного в Африці або в країнах Азії, що не привозив безліч колоритних сувенірів і предметів інтер’єру? І можливо, саме після такого повернення вас відвідувала думка про переобладнання інтер’єру в етнічному стилі, а то і про загальну реконструкції квартири.
 
Найчастіше етнічний інтер’єр настільки заволодіває розумом замовника, що подальші подорожі і збір предметів інтер’єру перетворюються в хобі, а про спокійному пасивному відпочинку в майбутньому не може бути й мови. Що ж насправді нам обіцяють такі поїздки? Що краще везти, а що можна купити і на території нашої країни. І найголовніше, як грамотно облаштувати сучасний інтер’єр квартири, щоб все привезене з дивовижних країн виглядало максимально гармонійно і актуально. Як не помилитися у виборі? І
 
сторія виникнення етнічного стилю Не одне століття насправді культура Африки захоплювала уми європейців, творчі люди не раз шукали натхнення в культурах інших народів, і простим обивателям таке ж захоплення було не чуже. Навіть зараз можна зустріти принти на тканинах в оббивці меблів, що нагадують забарвлення шкур мешканців савани, або елементи декору, що поєднують в собі вишуканість і агресію, що нагадують прикраси африканських племен. Насправді африканський стиль сафарі в інтер’єрі не органічний ніякими рамками, і може порадувати нас як класичним спокійним ухилом, так і повним набором кітчу і несочетаемости різних напрямків.
 
Тобто, виключіть будь-які штампи і відійдіть від вообразімих канонів, якщо вже серйозно вирішили віддати своє житло у владу цього дикого і не є властивою нашій країні стилю. Що характерно для африканського стилю Мабуть, єдине плавило, якого все-таки варто дотримуватися – це не вводити в колірній палітрі інтер’єру, ніякі холодні відтінки. Тобто інтер’єр апріорі складається з квітів пустелі і полуженного жаркого сонця, всі відтінки бежевого і пісочного будуть йому підвладні, яскраві відтінки досягаються за рахунок теракоти і теплого жовтого і помаранчевого кольорів, а переважання чорного змінюється на самий теплий відтінок венге.
 
Саме таке поєднання може порадувати жителів міст на півночі нашої країни, де цілий рік відчувається брак сонця і природного тепла. Так само не забудьте про використання натуральних текстильних нефарбованих матеріалів, шкур тварин і нефарбованого льону, такі предмети будуть тут, досить до речі. Будь-яке покриття стін в такому екзотичному інтер’єрі не повинно жити власним життям, а має служити лише нейтральним фоном для інших, більш темпераментних деталей інтер’єру.
 
Усередині інтер’єру квартири будуть вельми доречні і недбало виконана натуральних тонів штукатурка, і достаток натурального дерева і оздоблення натуральним природним каменем, великої фактури. Саме така однотонна поверхню винахідливо підкреслює колорит масок, виконаних з ебенового дерева або килими з унікальним орнаментом, адже саме такі аксесуари найбільше цінуються любителями незвичайних інтер’єрів.
 
Пуфи, виконані з нестандартною вичинки шкіри, в недбалої манері зроблені глиняні судини, світильники, примітивності яких не варто дивуватися – віддавайтеся повністю в руки інтуїції, і забудьте про будь-яких інтер’єрних правилах. Тільки такий національний інтер’єр, за умови повної відсутності чорного кольору може стати справжнім витвором мистецтва, якщо наслідувати сміливості прийнятих рішень і не боятися прагнень до новизни.
 
Змішання етніки та інших стилів в інтер’єрі Етнічний стиль також гармонійно поєднується з колоніальної стилістикою. Згадайте самі геніальні фільми в цьому стилі, ви явно не раз заздрили наявності в інтер’єрі стулчастих віконниць з натурального дерева або плетених стельових вентиляторів. Також тут будуть доречні грубо виготовлені шафи і буфети, з фасадами з плетеного матеріалу, спочатку мають на увазі в собі функцію шафи для зберігання зброї. Але ви ж знайдете куди його застосувати, чи не так? Ви скажете це занадто?
 
У такому інтер’єрі не можливо жити, а наявність таких непрактичних предметів робить екзотичний інтер’єр трохи нефункціональним? Тоді обмежтеся одним предметом з принтом в дусі сафарі, або декоративними дрібницями в обстановці сучасної кімнати. Все одно навіть такі деталі піднімуть вам настрій на інший рівень, і уявної вас перенесуть в країну повну щастя і сонця, а не цього нам всім і хотілося?

- Advertisement -
- Advertisement -