Свіже повітря в сучасній квартирі

- Advertisement -





Здавалося б, така дрібниця, як затхлий не свіжий і занадто вологе повітря будинку, насправді може привнести в наше повсякденне життя безліч проблем. Починаючи від появи цвілі в занадто вологих приміщеннях, і закінчуючи постійними простудними захворюваннями в зимовий, час бо квартира не має оновлення внутрішнього повітря.
 
Як же уникнути таких негативних наслідків? Що для цього потрібно зробити? І для чого потрібна система вентиляції в будинку? Яка система вентиляції актуальна в житлових будинках на сьогоднішній день, а яка є зайвою? Якщо ви живете в будинку стандартного планування, і збираєтеся робити капітальний ремонт, то зверніть свою пильну увагу на центральний вентиляційний канал, розташований на території кухні або ванній. Він призначений для здійснення витяжки вологого повітря з приміщення ванною, санвузла та кухні, і автономно виходить з кожної квартири на поверхню покрівлі.
 
Найчастіше в інтер’єрі кухні ви можете бачити цілий ряд вентиляційних каналів з квартир, розташованих на нижніх поверхах, у вигляді вентиляційного блоку, і цей елемент хоч і займає багато корисної площі, але не підлягає демонтажу або перепланування. Можливо, перед тим як встановити на такому вентиляційному каналі побутової вентилятор для витяжки з ванною, або під’єднати до нього вбудовану витяжку над кухонною плитою, слід порадитися з фахівцями і прочистити його. Тоді у вас гарантовано не буде проблем з побутової витяжною вентиляцією, і вся техніка на кухні буде працювати з максимальною повною віддачею.
 
Ніколи не закладайте будівельними матеріалами і не демонтуйте такі вентиляційні канали та централізовані повітроводи, це може привести до необоротних наслідків, і дорогий вам інтер’єр квартири буде безповоротно зіпсований. Адже з сучасними системами скління, такий процес в будинку як інфільтрація практично відсутній, і сподіватися, що вологе повітря зміниться в обсязі квартири сам по собі, не варто. Для створення комфортних умов проживання особи необхідно постійний рух, як припливного, так і витяжного повітря, і це стосується не тільки вологих приміщень і приміщень для приготування їжі.
 
Якщо у вас є кімната, в якій курять, то дане приміщення дійсно потребує наявності припливної та витяжної вентиляції. Інтер’єр сигарної або інтер’єр кабінету, який призначений для роботи, збережеться в первозданному вигляді, якщо в ньому буде глобально продумана система вентиляції. Таке поняття як десятикратний повітрообмін, повинен дотримуватися в даних приміщеннях в обов’язковому порядку. Тобто якщо обсяг кімнати помножити на 10, це і є кількість метрів кубічних припливного і повітря, що видаляється.
 
Тільки так можна добитися повної відсутності запаху тютюну в цій кімнаті, і зберегти здоров’я інших членів сім’ї в повному порядку. Та й такі предмети обстановки як розкішний текстиль, авторські меблі і книжкові стелажі з раритетними книгами, не постраждають якщо система вентиляції буде виконана з дотриманням норм для приміщень де курять. Окремою голови вимагає інтер’єр квартири, якщо у вас житлова площа знаходиться в сучасному будинку, з централізованою системою вентиляції.
 
Така система може включати в себе вже свідомо і системи зволоження, і охолодження або теплопостачання припливного повітря в відповідний період року. Це набагато полегшує завдання споруди системи вентиляції в квартирі, так як вона заздалегідь передбачена спільним проектом з цього розділу. Єдине, що може від вас знадобитися – це підібрати припливні і витяжні решітки, відповідні дизайну інтер’єру квартири, а вашому дизайнеру – грамотно їх вписати в інтер’єр.
 
І ні в якому разі не відмовляєтеся від цієї затії, оскільки саме центральна система вентиляції може в комплексі вирішити ваші проблеми по повітрообміну приміщень, а комунальна плата за експлуатацію подібної системи може бути на порядок нижче, ніж якщо ви будете споруджувати те ж саме в індивідуальному порядку. Плюс в вашому домі, можливо, є заборона, на розміщення вентиляційного обладнання на фасадах будівлі, а це глобально ускладнює монтаж автономної системи припливно витяжної вентиляції квартири.
 
Те ж саме відноситься і до будинків, розташованим в старій історичній частині міста. А ось вибір вентиляційний решіток на сьогоднішній день настільки великий, що ви без зусиль зможете підібрати і хромовану матову решітку під ультрасучасний інтер’єр вітальні, і грати з натуральних порід дерева під інтер’єр кабінету, виготовленого в традиційної класики. Для любителів всього оригінального і неординарного, можна так і залишити повітроводи і їх кріплення, розведені під стелею в первісному вигляді, саме це і передбачає сучасний стиль лофт.

- Advertisement -
- Advertisement -