Найбільші таксопарки Москви рекомендували своїм водіям не їздити по виділених смугах

- Advertisement -

Найбільші таксопарки Москви минулого тижня рекомендували своїм водіям не їздити по виділених смугах, в зв’язку з тим що автоінспекція стала виписувати за це штрафи. Про це РБК розповіли в двох таксопарках, інформацію підтвердили співробітники агрегаторів «Яндекс.Таксі» і Gett.
Можливість їзди легкового таксі по виділених смугах для маршрутного транспорту в Москві повинна була стати пряником для легальних таксистів, які відповідно до столичними вимогами перефарбували машину в жовтий колір і отримали жовті номери. Як неодноразово заявляв, посилаючись на розпорядження мера Москви, глава міського департаменту транспорту Максим Ліксутов, такі перевізники можуть безперешкодно їздити по виділенках, ігноруючи «цеглину» (знак «В’їзд заборонено»). Тим часом Правила дорожнього руху цього не передбачають: легкові таксі мають право їздити по виділеній смузі, але не під «цеглину», оскільки цим правом наділені тільки маршрутні транспортні засоби, до яких таксі не відноситься. У серпні МВС провело перевірку і з’ясувало, що в московському Центрі організації дорожнього руху оператори фіксують камерами проїзди під «цеглу», якщо порушником було жовте таксі з жовтими номерами.
Штрафи за їзду по виділеній смузі таксі з жовтими номерами стали отримувати в другій половині жовтня, розповідає РБК власник служби таксі Force taxi Борис Косирев. Він упевнений, що жовті таксі тепер по виділених смугах їздити перестануть. За його оцінками, чистий заробіток таксиста (виручка за вирахуванням комісії агрегаторів, витрат на бензин та оренду машини) в Москві становить 3-4 тис. Руб. в день, що можна порівняти зі штрафом за їзду під «цеглину» (3 тис. руб. для Москви).
В результаті швидкість руху таксі в Москві може впасти. «При виникненні пробки на дорозі швидкість падає на всіх смугах, але виділені смуги все ж страждають від пробок в меншій мірі. Наприклад, на Севастопольському проспекті під час руху в область від Нахімовського до Балаклавського проспекту утворюються затори протягом всього дня, середня швидкість може падати до 10-15 км / год. Одночасно з цим швидкість руху по виділеній смузі становить 25-30 км / год. »- таке міркування надіслав у відповідь на запит РБК аналітичний центр« Яндекс.Пробки».

- Advertisement -
- Advertisement -