Китай: стародавні традиції у вашому будинку

- Advertisement -





Однією з найдавніших культур в світі, вважається китайська культура. Китайці зараз рідко будують будинки в традиційному стилі. Справжні мазанки і бамбукові хатини можна зустріти лише де-небудь в глухій провінції. Китайські інтер’єри, найчастіше, виконані в європейському стилі, але з додаванням китайського колориту. Китайський інтер’єр не вимагає значного простору, так як звичайні китайські будинку досить компактні, тому навіть в невеликій квартирі можна влаштувати куточок Китаю.
 
Загальне оформлення Інтер’єр, в принципі, може бути оформлений по-європейськи. Це звичні для нас шпалери, дерев’яні або ламінована підлога, білі стелі і так далі. Створюється китайський стиль за допомогою дрібниць. Але в загальній обробці використовувати можна якісь культурні риси Китаю. Наприклад, пофарбовані стіни можна, хоча б частково, обробити бамбуком або обклеїти шпалерами з природних матеріалів. Паперові фіранки, на яких вгорі і внизу дерев’яні планки, можна використовувати з метою зонування приміщення, а фон приміщення, в загальному, зробити світло-зеленим.
 
Традиційно вишитими килимами часто прикрашаються підлоги і стіни. Для китайців всі кольори є символічними, тому в обробці особливу увагу приділяється кольором. Найчастіше, зустрічаються в китайському будинку такі відтінки, як білий, чорний, сірий, жовтий, червоний. У китайців червоний колір приносить в дім здоров’я, символізує теплу пору року і вогонь. Деталі Для китайського житла основною прикрасою завжди були паперові вироби: гірлянди, ліхтарики і просто великі листи білого кольору з побажаннями.
 
Обов’язково поцікавтеся, що означають ієрогліфи, які нанесені на придбані вами предмети, так як недобросовісні китайські виробники дуже часто люблять пожартувати над європейцями. М’яке освітлення, свічки, китайські оперні маски, прикраси з бамбука і кераміка – доповнять китайську атмосферу. Китайська традиційна лежанка «канна» дійшла до наших днів, вона використовується для сну, роботи і, звичайно ж, чаювань. Справжня «канна» – це опалювальна лежанка, але найчастіше в сучасних квартирах зустрічаються конструкції, які піччю не обладнані.
 
Справжня китайські меблі, в принципі, дуже невисока: повна відсутність стільців, лежанки, циновки, низькі столики. У будинках заможних китайців навіть звичайні столи для приготування їжі використовувати стали не так давно, велика частина їх життя як і раніше проходить буквально на підлозі. Тому, вам знадобиться, відповідно, низька дерев’яні меблі, ковролін, східна плоска посуд, і, зрозуміло, для їжі дерев’яні палички.

- Advertisement -
- Advertisement -