Складно вибрати світильники?

- Advertisement -





 
На сьогоднішній день світильників на ринку величезна кількість. Для того щоб зробити вибір, потрібно визначитися, для чого він вам потрібен: бути частиною декорації або, власне, виконувати своє головне призначення – висвітлювати.
 
Точкові і вбудовані світильники. Вбудовані світильники знайшли найширше розповсюдження. Монтаж їх дуже простий, вони без проблем встановлюються в натяжна і підвісну стелю. Плюс до всього такі світильники найдорожчі. До того ж вони можуть відмінно розподіляти світло і тому легко замінять собою звичайні люстри. Точкові світильники використовують для локальної підсвічування окремих предметів інтер’єру. Дуже оригінальні підвісні точкові світильники, вони мають поворотні кріплення, що дозволяють направити їх в будь-яку сторону. Ще один їхній плюс – світло, що випромінюється ними, може бути не тільки білим. Випромінювання розсіюється матовим склом з певним колірним відтінком.
 
Підвісні світильники. Їх головне завдання створити загальне освітлення і об’єднати простір кімнати. Якщо стелі високі, підійде багаторіжкові люстра. Якщо низькі, варто вибрати світильник з широким абажуром. Тут потрібно керуватися головним правилом: правильно вибрати висоту розташування. Світильники для підвісних стель. Вони діляться на люмінесцентні та галогенові. При їх монтажі потрібно використовувати термоізоляцію. Для ванн, лазень і саун підійдуть влаготермозащітние світильники. Ще є такий тип світильника як карданний: його освітлення можна регулювати самостійно, а світло можна направляти в будь-яку потрібну вам точку.
 
Настінні світильники. Такі світильники не дадуть місця напівтемряви і затіненим кутах. Їх часто вішають поруч з улюбленим місцем відпочинку, щоб можна було не користуватися основним освітленням. Часто ними оформляють коридори, сходи і холи. Вони створюють оригінальний дизайн, надають інтер’єру особливу вишуканість і чарівність.
 
Підвісні світильники для кухні. Якщо стелі невисокі, можна рекомендувати невеликий плоский світильник, він буде візуально збільшувати приміщення. Головне, щоб люстра гармонійно вписалася в дизайн приміщення, а з якого вона буде матеріалу – металу чи, дерева чи, кришталю або скла, – вирішувати вам. Вибір світильника для спальні. Спальня – це місце для відпочинку, і, відповідно, світло там не повинен бути яскравим і настирливим. Найчастіше джерелами світла є настільні лампи, точкові світильники, нічники і торшери, або це може бути меблі з вбудованою світлотехнікою.
 
Світлоприлад може бути ще й елементом декору і служити прикрасою інтер’єру. Для спальні доцільний світильник, який забезпечений реостатом-регулятором напруги. З його допомогою можна збавляти і додавати яскравість світла. Люстра з кришталю – відмінне рішення для спальні, її світло дуже суворий і естетичний. Підсвічування для картин. Всім шедеврів мистецтва потрібно грамотна підсвічування, яка дозволить повно скуштувати всю красу полотна. Підсвічування повинна мати довжину, рівну двом третинам ширини полотна. Якщо це пейзаж, інтенсивніше висвітлюється верхня частина картини, а якщо портрет, то нижня.
 
Підвіси з дерева. Це тенденція новомодна і вже користується популярністю. М’який і теплий світло деревини відмінно поєднується з багатьма матеріалами, будь то скло, метал або пластмаса. З підвісами з дерева ваш будинок придбає неповторний затишок. У таких світильників довгий термін служби і оригінальний дизайн.

- Advertisement -
- Advertisement -