Оформляюємо інтер’єр правильно

- Advertisement -





Самостійно розробити дизайн для квартири або приватного будинку дуже важко і, врешті-решт, ця робота часто приносить одні лише розчарування, оскільки обробка стін не гармонує з кольором меблів, освітлення виконано не правильно, меблі не зручна і т.п. В результаті гроші витрачені марно, так як ремонт виконаний, а бажаного задоволення після його закінчення немає. Цього можна уникнути, якщо довірити створення інтер’єру дизайнеру або врахувати деякі правила і рекомендації, яких слід дотримуватися при внутрішній обробці приміщення.
 
Можна виділити основні помилки, які дуже часто допускаються при дизайні інтер’єру власними силами: Переповнення кімнати деталями інтер’єру. Це відноситься і до захаращення приміщення зайвими меблями і перенасичення простору елементами декору, наприклад, статуетками, картинами, рамки з фотографами, подушками на дивані і т.п .; Використання в приміщенні штучних квітів – це минуле століття. Мало того, що вони з часом тьмяніють, так сухі квіти основне джерело збору пилу. Тому оформляти кімнату рекомендується живими квітами.
 
Використання великої кількості яскравих і барвистих квітів при обробці стін, стель, а також дрібних деталей. Краще виключити використання в інтер’єр контрастних кольорів, «розбавляючи» більш яскраві та насичені кольори спокійними. Це буде сприяти розслабленню, так як яскраві кольори збуджують і розбурхують нервову систему; Використовувані меблі повинна поєднуватися між собою, а також добре гармоніювати і доповнювати інший інтер’єр приміщення.
 
Не варто перевантажувати кімнату великою кількістю дзеркал. Це не сприятиме збільшенню кімнати. Кращий варіант, це використання дзеркальних дверей в шафі купе; Не варто оформлювати інтер’єр в одній колірній гамі, в результаті кімната вийти нудним і одноманітним. При обробці стін пастельними тонами можна додати їм яскравості за допомогою яскравих картин або світильників; Вікна слід прикрашати фіранками і шторами. Використання жалюзі створить ілюзія офісу; Картини слід вішати на рівні очей людини середнього зросту. Не варто їх чіпляти під самою стелею, це буде виглядати досить не привабливо.
 
Потрібно ретельно продумати освітлення для кімнати. Воно повинно бути яскравим, але не сліпучим. Ідеально, щоб крім основного освітлювального приладу на стелі, були присутні більш дрібні світильники і лампи. Вони не тільки створять комфортне освітлення, але і розбавлять інтер’єр; При виборі меблів для приміщення варто дотримуватися пропорції. Тобто якщо приміщення невелике, то велика меблі буде створювати ефект тяжкості і тиску. Теж саме відноситься і до інших більш дрібних деталей, наприклад, килим з високим ворсом візуально зробить невелику кімнату ще менше
 
Не варто захаращувати приміщення старими речами, як би вони не були дорогі серцю; Не так давно стало модним прикрашати стіни фотографіями рідних і близьких людей. У цій справі так само варто не перестаратися, фотографій не повинно бути занадто багато, інакше може скластися враження, що це фотовиставка; Всі деталі інтер’єру повинні поєднуватися один з одним не тільки за колірною гамою, але і по стилю. Звичайно ж, допускається суміщення декількох стилів, але в розумних кількостях. Перестаратися не варто, щоб все виглядало єдиним цілим, а не окремо і по частина.
 
Варто ретельно продумати при підключенні електричних приладів про кабелях. Їх можна заховати за плінтусом, або за меблями; Вибір меблів – це один з найважливіших процесів, так як меблі повинна гармоніювати з обробкою стін і стель, а також пропорційно підходити кімнаті, але найголовніша умова – вона повинна бути зручною і комфортною. І не важливо, чи ставитися це до ліжка або дивана, або до обіднього стільця.
 
При виконанні оздоблювальних робіт з низькими стелями варто уникати натяжних стель, а також багатоярусних композицій з гіпсокартону на стелі. Це не тільки зробить стелі нижчими, а й зменшить приміщення, створить відчуття тиску і тісноти; При виборі дизайну для всієї квартири або будинку, варто урізноманітнити кожне приміщення, тобто немає необхідності дотримуватися у всіх кімнатах одного стилю. У кожному приміщенні можна використовувати свій інтер’єр.
 
При обробці кімнати в цьому стилі, головне не перестаратися, щоб в результаті кімната була придатна для житла, а не нагадувала музей. Дотримуючись основні правила в дизайні, і уникаючи помилки, можна домогтися гарних результатів, оновити інтер’єр і зробити його більш комфортним.

- Advertisement -
- Advertisement -