Текстиль в інтер’єрі

- Advertisement -





 
Головний нюанс домашньої обстановки, який стане для неї завершальним «штрихом» – текстильний декор. Тканини для портьєр і покривал, диванних подушок і пуфів створять в будь-якому житлі атмосферу затишку, а интерьерному стилю додадуть закінченість. Тканина для портьєр – критерії правильного вибору Не так просто оформити віконні прорізи в квартирі. Варіантів, що підходять для оформлення вікна, існує, напевно, сотня.
 
Якими ж правилами керуватися при виборі портьєр? Отже, віконний текстиль повинен поєднуватися з м’якими меблями за кольором, гармоніювати з обробкою стін і підтримувати загальний інтер’єр, не створюючи в ньому дисонансу. Варто врахувати призначення приміщення, адже те, що відмінно підходить для вітальні, може бути неприйнятним для оформлення дитячої кімнати або спальні. Форма самого віконного отвору і його розташування також впливають на вибір тканин.
 
Якщо дизайн квартири припускає використання об’ємних форм (колон, капітелей, ліпнини), тканину портьєр може врівноважити деяку помпезність такого стилю або ж навпаки її підкреслити. Елементи, що прикрашають дизайн кімнати (оригінальні орнаменти, пілястри), не варто ховати під складками штор. Гарний вид з вікна також дуже вигідно можна підкреслити відповідним текстилем. А ось невдалі деталі оздоблення цілком можна приховати за портьєрами. Фактура тканин і загальний стиль – подробиці вибору Тканини «ведуть» себе по-різному при різних типах освітлення.
 
Непогано б поекспериментувати зі зразком ще до покупки, щоб поспостерігати за тим яким чином змінюється колір текстилю при природному денному світлі, «теплом», «холодному» освітленні. У вітальні, де планується створення урочистої обстановки, доречні будуть тканини з блискучою поверхнею: атлас і шовк, оксамит і органза. Для інших кімнат підійдуть тканини простих фактур: шерсть, льон, бавовна. Картатий і однотонний текстиль, тканина в яскраву смужку або з ніжними квітковими принтами внесуть до приміщення «нотку» затишку, домашнього спокою.
 
Блискучі тканини часто застосовують сучасні дизайнери в створенні авангардних інтер’єрних стилів, «граючи» з їх світловідбиваючими властивостями. Темний текстиль може стати досить оригінальним рішенням при грі контрастів. Практичні властивості тканин. Корисні поради Не слід використовувати тканину для пошиття одягу в якості портьєрної, оскільки вона просто не витримає такого інтенсивного експлуатації. Якщо потрібно декорувати отвір у ванній кімнаті, необхідно врахувати, що шовк або вовна будуть недоречні, вони довго не витримають вологої атмосфери. Недорогий бавовна стане кращим рішенням.
 
Шовкові матеріали не слід вішати і в місцях, де на штори потрапляє пряме сонячне світло, так як шовкова тканина має властивості легко вигоряти. Вовняний і бавовняний текстиль часто буває важким, тому не варто занадто захоплюватися масивними драпіровками з таких тканин. А ось легкі полотна, зібрані у великі складки, додадуть елегантність і внесуть гармонію в будь-який інтер’єр будинку.

- Advertisement -
- Advertisement -