Прийоми зонування простору

- Advertisement -





 
Різні прийоми зонування простору використовуються при облаштуванні квартир різної площі, незалежно від обраного стилю інтер’єру. Навіть, наприклад, в класичній вітальні може бути виділена зона відпочинку – пара крісел і торшер біля каміна. Дизайн інтер’єру з виділеними зонами дозволяє зробити обстановку більш комфортною, затишною, використовувати раціонально площа кімнати або квартири. Професійні дизайнери використовують кілька прийомів для виділення окремих зон.
 
Перегородки, ширми, меблі можуть відокремити робочий куточок або спальну зону. Переносні ширми, декоровані тканиною, деревом, вітражним склом – зручний і мобільний предмет інтер’єру, ширму легко прибрати або поставити на нове місце. За допомогою такого прийому простір, в залежності від ситуації, розділяється або об’єднується. Часто дизайн інтер’єру квартири-студії або кухні включає установку барної стійки, яка також виділяє окремі зони. У дитячій кімнаті роль перегородки зіграє стелаж.
 
Зручно зонируют простір розсувні двері, які роблять інтер’єр більш цікавим, яскравим. Для виділення функціональних зон використовується подіум або багаторівневі стелі. На подіумі можна облаштувати спальну зону, робочий куточок. Конструкція досить зручна і практична, оскільки всередині встановлюються місткі ящики для постільної білизни, сезонного одягу, інших предметів домашнього вжитку. Натяжні стелі або навісні, дизайн яких передбачає створення декількох рівнів, також ефективно виділяють окремі частини кімнати.
 
Освітлення і колір обробки також мають великі можливості, які використовує зонування простору квартири, будинки, окремої кімнати. Різні типи світильників позначають функціональні зони – над обіднім столом монтується затишний абажур, на робочому столі встановлюється настільна лампа, а біля зручного крісла – торшер, який і виділить своїм світлом зону відпочинку. Використання контрастних за кольором шпалер – оригінальний прийом, який ефектно змінює дизайн інтер’єру.
 
Для даної мети може використовуватися в одному приміщенні і застосування різних матеріалів для обробки підлоги. Скільки б зон не було виділено в кімнаті, в цілому інтер’єр повинен виглядати цілісним, гармонійним, підпорядковуватися одному стильовому напрямку.

попередня стаття
наступна стаття
- Advertisement -
- Advertisement -