Як підкреслити інтер’єр бамбуковими шпалерами?

- Advertisement -





 
Так як бамбукові шпалери є досить яскравим елементом оформлення декору, то краще всього виглядають в будівлях і приміщеннях, що використовують стиль кантрі або японський стиль. Бамбукові шпалери вважаються досить дорогими оздоблювальними матеріалами. Це пов’язано, в першу чергу, не тільки з високою вартістю бамбука, а й з достатньою складністю його обробки. Свіжі бамбукові стебла містять не менше 50% рідини. Починаючи процес сушіння, виникає ризик появи тріщин, які псують властивості і зовнішній вигляд бамбука.
 
Для запобігання появ подібних дефектів розроблена спеціальна техніка з підготовки стебел бамбука. З її допомогою ще сирий бамбук припиняють сушити і поміщають на склад з створеними спеціальними термальними умовами. Саме там бамбук вже доводять до необхідного стану. Як тільки бамбукові стебла стали повністю ппрігодни до використання, з них створюють полотна різних шпалер шляхом складання стебел разом. Слід мати на увазі, що для створення бамбукових шпалер придатні не всі його види, а тільки ті, які після проходження сушки зберігають свій блиск і початковий колір.
 
Існують шпалери з бамбука в зеленому, жовтому і коричневому відтінку. Користуються попитом і білосніжні полотна. Чистяться такі шпалери за допомогою пилососа або звичайною вологою губки. Для монтажу бамбукових шпалер використовують клей або рідкі цвяхи, це робить можливим прикраса цегляних, дерев’яних і бетонних поверхонь. Перед монтажем шпалер треба ретельно перевірити всі поверхні стін, щоб не було тріщин, горбків, нерівностей або западин. Якщо все ж дефекти знайдені, то для їх усунення необхідно застосувати спеціальну підкладку і тільки після цього можна приступати до наклеювання шпалер.
 
Бамбукові шпалери вимагають спеціального догляду і особливої ​​уваги. Їх потрібно захищати від прямого попадання сонячних променів, щоб вони не втратили соковитість і насиченість кольорів. Для чищення ні в якому разі не застосовувати щітки, щоб не нашкодити цілісності облицювання. Протираючи вологою ганчіркою, необхідно стежити за надмірним зволоженням і миючими засобами. Ці фактори можуть привести до деформації бамбукових шпалер. Так як етіе шпалери є досить яскравим елементом оформлення декору, то краще всього виглядають в будівлях і приміщеннях, що використовують стиль кантрі або японський стиль.
 
Багато дизайнери не рекомендують використовувати ці шпалери для оформлення всіх кімнат в квартирі. Набагато цікавіше вони виглядають тоді, коли за допомогою бамбукового полотна виділяється певна ділянка в дизайні інтер’єру приміщення. Стебла бамбука служать лейтмотивом до створення загального, оригінального, сучасного дизайну, вносячи при цьому гідний внесок в декор приміщення. Незважаючи на високу ціну матеріалу і роботи, бамбукові шпалери будуть довго служити, і радувати своїх господарів довговічністю, практичністю і стильністю інтер’єру.

- Advertisement -
- Advertisement -