Основні правила облаштування простору в квартирі-студії

- Advertisement -





 
Вільний простір і відсутність перегородок – характерні риси сучасного житла. Вільний простір і відсутність перегородок – характерні риси сучасного житла. І старі квартири, після узгодження з відповідними органами, перетворюються в студії. Даний варіант планування має багато переваг – навіть при невеликій площі приміщення виглядає просторішим і дуже світлим, більш раціонально використовується кожен метр.
 
Для оформлення житла можна вибрати практично будь-який стиль дизайну інтер’єру, винятком є ​​лише історичні стилі, які вимагають певної планування і конфігурації кімнат. Існують професійні правила, дотримання яких дозволяє правильно провести перепланування і отримати комфортні умови проживання в студії. Особлива увага приділяється облаштуванню кухні, особливо, якщо в планах – постійно користуватися нею.
 
У кухонній зоні обов’язково потрібно встановити потужну витяжку, яка позбавить приміщення від запаху і жирного нальоту на предметах інтер’єру. Витяжка повинна виводити забруднене повітря назовні (в трубу загальної вентиляції або на вулицю). Трубу воздуховода потрібно буде сховати, це питання слід розглянути, ще тільки створюючи дизайн інтер’єру, його проект. Витяжка також повинна виробляти не багато шуму.
 
Подіум допоможе приховати багато труби кухонних комунікацій, особливо зручно використовувати таку конструкцію при перенесенні сантехнічного обладнання (мийки), плити. Звукоізоляції окремих зон квартири-студії, природно, досягти неможливо, так як відсутні перегородки. До того ж, у великому просторі збільшуються його акустичні можливості. Це потрібно враховувати при включенні телевізора, музичної апаратури – сусіди гучним звуком НЕ будуть задоволені.
 
Вбудована побутова техніка і закриті фасади меблів дозволять зробити дизайн інтер’єру квартири-студії більш елегантним, цілісним. Не варто використовувати відкриті полиці для посуду і кухонного начиння, виставляти ці предмети на робочій поверхні, навіть рейлінги використовувати тільки для самого необхідного. Переобладнання квартири в студію зажадає вирішити і питання з утеплення, бажано замінити застарілі батареї на нові, більш ефективні.
 
При установці опалювального обладнання береться до уваги розташування функціональних зон. Для певних ділянок студійного простору відмінним варіантом стане система «Тепла підлога».

- Advertisement -
- Advertisement -