Каміни в інтер’єрі

- Advertisement -




Камін завжди був символом затишку домашнього вогнища. Вогонь заворожуюче діє на людину, допомагає відволіктися від тяжких думок і повсякденної суєти, розслабитися в домашній обстановці. Бесіда біля каміна зближує людей, створює приємну романтичну обстановку. У минулому каміни в будинках були обов’язковим і необхідним елементом для опалення. Тепер же вони грають в основному роль прикраси в інтер’єрі.

Йшли часи, змінювалися стилі інтер’єру, і камін також придбав новий вигляд. Класичний камін Має прості, витончені форми, які гармонійно поєднуються один з одним. У класичному стилі використовуються в основному натуральні камені: мармур, онікс, нефрит, доломіт. В обробці застосовують чавунне лиття, кування, кахлі. Прикрасами служать барельєфи, скульптурні композиції, колони. Такий камін чудово поєднується з інтер’єром в англійському стилі з антикварними кріслами і солідною меблями.

Каміни в стилі бароко прикрашають флорентійської мозаїкою, на порталах камінів, як правило, присутні різьблені прикраси. Декоративні орнаменти містять асиметричні елементи, рухливі і “текучі”. Часто зображують в’юнкі рослини, птахів, комах, тварин, дітей. Перед топкою каміна знаходиться шовковий екран в позолоченій або дерев’яній рамі. Малюнок на екрані просвічувався світлом полум’я і створює декоративний ефект. Крім того, він розсіює жар вогню. Камін в стилі кантрі Портали каміна обробляють колотим мармуром, необробленим каменем, черепашником, піщаником, туфом. Для облицювання використовують цеглу і дерево.

Камінні приналежності також є частиною дизайну інтер’єру, виглядають вони затишно і коштують дешево. Яскраві представники камінів в стилі кантрі – голландські каміни. У стилі хай-тек Каміни стилю хай-тек прикрашені полірованим металом, мають химерні форми. В їх створенні використовують різні вогнетривкі матеріали: нержавіюча сталь, скло, спеціальний пластик і кераміка. Портали часто відсутні, топки висять над підлогою. Цей камін легко можна переставити в інше місце і забрати з собою при переїзді.

Камін може мати приналежність до будь-якого стилю або поєднувати деякі з них. Але він повинен бути стилістично однорідним дизайну і декору квартири або будинку в цілому. В камін грає центральну роль в організації простору. Його зазвичай встановлюють в кутку кімнати. Який стиль ви б не вибрали для свого каміна, завжди важливі смак і помірність.

Електрокамін – імітація звичайного каміна Він популярний в наші дні, завдяки доступній ціні, простоті в обігу, безпеки та здатності замінити в інтер’єр класичний камін. Електрокаміни мають потужність до 2 кВт, і здатні обігріти приміщення площею до 20 м кв. Електрокамін легко встановити. Він швидко монтується, без димоходів, труб і золи. Надійний і економічний, майже не вимагає догляду, може розташовуватися в будь-якому місці будинку або квартири: на кухні, у вітальні, в спальні, в кімнаті відпочинку, кабінеті. Завдяки ефекту імітації електрокамін можна включати в протягом усього року для створення романтичної і затишної обстановки.

Газовий камін газовий камін – підійде тим, хто не хоче витрачати свій час на заготівлю, зберігання дров, розпалювання. Він працює на пропані або природному газі. Потужність 4 – 6 кВт, що дозволяє добре опалити приміщення. Естетичні характеристики газового каміна також хороші. Спеціальні вогнетривкі аксесуари і полум’я створюють ілюзію дров’яного класичного каміна. Дизайн таких камінів також різноманітний.

- Advertisement -
- Advertisement -