Яскраві кольори для декору стелі

- Advertisement -





Для того щоб «оживити» будь-який інтер’єр, додати йому сучасний і оригінальний вигляд, дизайнери часто використовують яскраві фарби. Насправді це безпрограшний варіант, однак, потрібно пам’ятати, що робота з насиченими і соковитими відтінками – завдання не з легких, тому, якщо ви зважилися на переробку самостійно, почніть з невеликих деталей або окремих ділянок стін.
 
Не варто відразу фарбувати всі чотири стіни в кімнаті в насичений колір, в результаті дуже великий ризик отримати ефект давить і незатишного простору. Одним з найбільш цікавих і безпечних способів гри з кольором є викраски стелі в кімнаті. Такий прийом поки не дуже популярний, але він дійсно чудово працює практично в будь-якому приміщенні, головне – правильно вибрати колір. Блакитний колір – прекрасний вибір для стелі, в першу чергу тому, що він нагадує відтінок неба і наповнює гармонією.
 
Зверніть увагу, що в першому інтер’єрі оздоблення стелі має глянсову поверхню. У випадку з блакитним відтінком це прекрасно працює – матеріал додає додаткові відблиски і гру світла. Однак пам’ятайте, що глянцевий фініш допустимо виключно на ідеально рівних поверхнях, для тих випадків, коли є деякі недосконалості, розумніше буде вибрати матову фактуру. Особливо виграшно виглядає глянцева стеля в тому випадку, якщо ви вибрали темні, глибокі кольори.
 
Цей чудовий відтінок молодого листя, який виглядає настільки свіжо, будучи використаним на стелі, безсумнівно, створив би дискомфорт в тому випадку, якщо б він виявився основним і з’явився на всіх чотирьох стінах в цій кімнаті. Втім, автори цього інтер’єру віддали перевагу навіть настільки невелика кількість зеленого розбавити чистим і абсолютно нейтральним білим кольором, в який пофарбовані балки на стелі. Використанням блакитного кольору в інтер’єрі давно нікого не здивуєш, і навіть в такому варіанті, як в цьому інтер’єрі, він з’являється досить часто.
 
Справді, викраски стельових балок – традиційний і дуже ефектний варіант обробки заміського будинку. Ми ж пропонуємо не зупинятися на легких, розбілені блакитних відтінках, а спробувати більш сміливі тони, наприклад, глибокий бірюзовий або лавандовий. Яскравий колір – ідеальний спосіб підкреслити цікаві особливості архітектури вашого будинку, наприклад, незвичайну лінію стелі, як в даному випадку.
 
Пам’ятайте, що якщо ви вирішили працювати з настільки насиченим кольором, як глибокий синій, інша палітра в інтер’єрі повинна залишатися простою. Не використовуйте більше ніж двох яскравих і двох нейтральних відтінків. До речі, білий колір в такому випадку є ідеальним для обробки стін, він допоможе найбільш виграшно уявити соковиті відтінки. Ще один чудовий приклад використання кольору на стелі, але на цей раз більш спокійного і м’якого.
 
Такий відтінок підійде тим, хто хоче додати фарб в інтер’єр, але не відчувати при цьому їх постійної присутності. Завжди враховуйте, що обраний вами колір буде виглядати дещо темніше на стелі, ніж він виглядав би на стінах. Якщо є можливість, спочатку пофарбуйте невеликий тестер в сподобався колір, потім прикріпіть його до стелі, так ви зможете оцінити остаточний тон. Не забудьте, що обраний вами колір повинен виглядати однаково добре при природному і штучному, а також при яскравому і поганому освітленні.
 
Багато людей хотіли б спробувати внести в інтер’єр кімнати яскравий колір, але сумніваються, чи варто підсумок такої переробки досить трудомісткого процесу. Якщо вам така ситуація знайома, почніть з деталей, наприклад, пофарбуйте спершу молдинги, а в тому випадку, якщо їх немає, придумайте самі геометрічний малюнок на стелі. Так ви зможете зрозуміти, чи підходить особисто вам обраний колір і чи варто збільшити його кількість в приміщенні.
 
Ці розкішні декоративні молдинги безумовно заслуговують права стати центральною частиною інтер’єру, і кращий спосіб зробити їх такими – забарвити в ніжний канарковий відтінок. Крім іншого колір допоміг приглушити зайву претензійність і старомодний дух інтер’єру, тепер кімната виглядає стильно і свіжо. У цьому дуже аскетичному і простому інтер’єрі сполох теплого і м’якого жовтого кольору виглядає особливо несподівано і оригінально. І знову зверніть увагу, наскільки виграшно виглядає саме невелика кількість кольору.
 
Подібний відтінок, використаний на всіх стінах, точно не прикрасив би кімнату. Якщо ви все ще не можете зважитися використовувати яскравий колір в спальні, кухні або вітальні зоні, сміливо експериментуйте на «менш відвідуваних» зонах, таких, наприклад, як балкон, тераса або гардеробна. У такому випадку навіть настільки насичений колір як цей заводний помаранчевий не принесе дискомфорту і не перевантажить візуально простір.

- Advertisement -
- Advertisement -