Кілька дизайнерських трюків, щоб візуально розширити ванну кімнату

- Advertisement -





Планування середньостатистичної квартири зазвичай не передбачає наявності вікна у ванній кімнаті, так що там квартира – навіть в приватних будинках таке явище рідкість. На жаль, виправити ситуацію в будинку затратно, довго і складно, а в квартирі і зовсім неможливо. Через подібні вад архітектури ванна кімната так часто створює відчуття тісноти і навіть дискомфорту. Однак дизайнерська думка не стоїть на місці, і професіонали готові поділитися своїми знахідками, які, безсумнівно, зроблять вашу ванну просторіше і світліше.
 
Білий колір – один з кращих (якщо не найкращий) способів посилити освітленість будь-якого приміщення. Він працює навіть ефективніше дзеркал. До речі, зовсім не обов’язково фарбувати в білий колір все стіни, із завданням чудово впораються кілька аксесуарів. Погляньте на цей інтер’єр, стіни і підлогу мають сіруваті відтінки, а чисто білими залишилися лише деталі: стілець, невеликий килимок, плитка і деякі деталі кріплень. Якщо ви хочете додати більше світла в вашу ванну кімнату, також варто звернути увагу на поверхні, які добре відбивають світло.
 
Такими є будь-які поліровані фактури, особливо метали, скло, дзеркало. Подібні поверхні відмінно вписуються в більшість інтер’єрних стилів і незмінно збільшують ступінь освітленості. Також ви можете використовувати для обробки у ванній акриловий пластик, який є не тільки практичним матеріалом, але і прекрасним способом додати кілька відблисків, а значить світла, в інтер’єр. Ось такий, досить незвичний дизайн раковини може стати справжнім відкриттям для тих, чия ванна кімната не володіє великою площею і позбавлена ​​джерела природного освітлення.
 
Саме відкрита нижня частина робить всю конструкцію візуально легше, майже невагомою, а прозорі деталі опори лише підсилюють ефект. Подумайте, можливо, всі ці плюси варті того, щоб перемістити всі, що зазвичай зберігається під раковиною, в інший шафка? Якщо ви поки не готові відмовитися від ідеї зберігання чого-небудь під раковиною, зверніть увагу на цей інтер’єр. Полку для рушників, корзин або іншого приладдя зовсім не ускладнює інтер’єр в цілому. Все завдяки використаним глянцевим поверхням і достатку світлих тонів.
 
Дзеркала – завжди прекрасна ідея! Подумайте про те, щоб розмістити кілька в самих на перший погляд несподіваних місцях, в такому випадку вони спрацюють ще ефективніше. Особливо це стосується будь-яких поверхонь в нижній частині приміщення, адже вони, як правило, набагато гірше висвітлені. Також зверніть увагу, що в цьому інтер’єрі, як і в попередньому, замість звичайної шторки для душу використана скляні дверцята – ще один прийом, який працює безвідмовно. Як ще можна використовувати дзеркала в інтер’єрі ванної?
 
Прекрасною ідеєю може стати ціла стіна, оброблена відбиває, така, наприклад, як на цьому фото. Якщо хочете піти в питанні дизайну ще далі, сміливо експериментуйте і використовуйте кілька дзеркал одночасно, створюючи незвичайні композиції. Обов’язково використовуйте кілька освітлювальних приладів у ванній, адже коли джерелом освітлення є лише лампа на стелі, світло буде падати тільки зверху, що явно не створює природний ефект. Додайте пару бра на рівні вашого обличчя або трохи вище, так ви врівноважити освітленість і зробите її схожою на природну.
 
Якщо стіни ванної кімнати не дозволяють прикріпити на них бра, сміливо використовуйте для цих цілей саме дзеркало … … або будь-які підвісні конструкції. Ну і, нарешті, сама смілива і кардинальна ідея! Якщо у вашій ванній кімнаті немає вікна, створіть ілюзію, ніби воно присутнє. Ось так, оформивши частину стіни у вигляді вікна, завішені шторою, цілком можна видати бажане за дійсне, а якщо додати під штору джерело світла, то точно ніхто не здогадається про каверзу.

- Advertisement -
- Advertisement -