Як використовувати меблі великих розмірів в маленькій кімнаті

- Advertisement -





 
Кожен володар квартири скромних розмірів знає старий, перевірений досвідом багатьох людей, принцип: не можна обставляти маленьку кімнату за тією схемою, яка працює з великими. Ми звикли віддавати перевагу компактним предметів меблів, шукаємо трансформуються зразки. Ви здивуєтеся, але навіть в дуже невеликих приміщеннях можуть відмінно працювати повнорозмірні дивани, шафи і крісла. Найчастіше, такий підхід забезпечує навіть більше візуальне збільшення простору.
 
Віддаючи перевагу повнорозмірним предметів меблів, але дотримуючись при цьому принцип простоти форм і лаконічності декору, ви можете створити в будь-який невеликій кімнаті дуже розслаблений, комфортний і затишний інтер’єр. Відмінний приклад – цей широкий, простий диван нейтрального сірого відтінку. Якщо ви обмежені в горизонтальному просторі, обов’язково зверніть увагу на вертикалі!
 
Робота з вертикальними лініями – відмінний вихід, коли потрібно додати відсутніх деталей декору, таких, наприклад, як високий квітка в горщику, він додає інтер’єру свіжі нотки і відмінно продовжує тему традиційного стилю, задану в цій кімнаті. Зверніть увагу, що стіни у всіх представлених в цій статті інтер’єрах виглядає дуже лаконічно, вони світлі і мають немудру фактуру. Це важливий момент, адже такий підхід дозволяє візуально трохи стерти кордони кімнати і перемкнути увагу на наявні стильні і яскраві аксесуари.
 
У разі роботи з низькими стелями більшість людей роблять одну і ту ж помилку: вони підбирають тільки дуже компактну низьку меблі. Це неправильно, адже в оформленому таким чином приміщенні навіть не страждає на клаустрофобію людина відчує себе некомфортно. Краще використовуйте невеликі підлогові предмети інтер’єру (наприклад, кулясті лампи) в нижньому ярусі кімнати, а потім розбавте їх максимально високими, такими, як цей витончений торшер. Якщо кімната має витягнуту форму, вона вузька і довга, не прагнете поділити її на кілька квадратних зон, краще сконцентруйте увагу на плюсах, а саме, на широкому просторі хоча б і в одну сторону.
 
Встановіть повноцінний диван, адже коли ви дивитеся телевізор або читаєте книгу, вам не настільки важливо відстань від стіни до стіни. У невеликих затишних куточках також правильно використовувати максимально місткістю предмети меблів, наприклад, повнорозмірний диван замість невеликого крісла. Цей прийом створить ефект повноцінного місця для відпочинку. В обмежених по площі столових зонах ідеальним виходом стане лава з подушками на всю довжину стіни, в той час як група стільців лише посилить відчуття тісноти.
 
 
 
Якщо в їдальні зоні вам потрібно більше посадочних місць, додайте до дивана пару-трійку стільців, але тільки виберете максимально витончені і «легкі» візуально. Витончена кування дуже добре підійде, такі стільці прикрасять інтер’єр, але не перенавантажуватимуть простір. Описаний підхід у підборі меблів відмінно працює і в зоні вітальні. Нехай це буде один диван, але він повинен бути повнорозмірним, дуже зручним і досить суворим по дизайну.
 
Не варто перевантажувати і без того невелику кімнату додатковими кріслами і стільцями, в крайньому випадку, якщо вам знадобиться розмістити велику кількість гостей, ви завжди можете принести стільці з кухні. Намагайтеся акцентувати увагу на сильних сторонах планування кімнати, якщо стелі досить високі, підкресліть їх яскравим арт-об’єктом у всю висоту стіни. Подібні великі картини, що займають половину стіни, відмінно підійдуть для маленьких просторів. Таким чином, ви обдурите візуальне сприйняття кімнати, вона стане здаватися набагато ширше і просторіше.

- Advertisement -
- Advertisement -