Ідеї використання синьо-білої кераміки в інтер’єрі

- Advertisement -





Кераміка в біло-синіх тонах була і залишається одним з найпопулярніших декоративних елементів у всьому світі. Це не дивно, адже витончений фарфор прекрасно поєднується не тільки з традиційними стилями інтер’єру, сьогодні його сміливо можна компонувати з сучасними елементами, створюючи незвичайні і яскраві образи навіть в стилі мінімалізм. Не важливо, чи збираєте ви сімейну колекцію або просто придбали вишуканий сервіз, існує маса варіантів стильних і гармонійних поєднань для будь-якого простору.
 
Сміливо поєднуйте предмети з різних епох! Погляньте, який цікавий ефект створює близьке сусідство старих, вишуканих визнав, виконаних в синьо-білій гамі і сучасного, майже невагомого столика зі скла. Композицію вкрай вдало доповнили плетені кошики, які розмістилися під столиком, м’який природний відтінок і груба фактура відмінно гармонують з іншими предметами інтер’єру. Не бійтеся активно використовувати вашу кераміку.
 
Варто відмовитися від звички використовувати предмети декору інтер’єру виключно за їх прямим призначенням, адже це трапляється нечасто, ми зазвичай дістаємо з полиць сервіз тільки для гостей. Замість цього знайдіть йому нове застосування, наприклад, у витонченому соуснике можна зберігати серветки або свічки, а цукорницю використовувати для невеликих печенек або цукерок. Погляньте, наскільки витончено і органічно виглядає в цій кухні невеликий декоративний табурет, місце якому раніше було в саду.
 
Він відмінно доповнив колірну гамму декоративних елементів кухні, а його практична сторона не потребує коментарів, адже подібний предмет завжди потрібен на кухні. Великі графини з кераміки можна використовувати не тільки для зберігання сипучих продуктів, але і в якості вази. Приберіть на час кришку і поставте в подібний посудину кілька гілок з молодою зеленим листям, поєднання синьо-білій колірній гами з насиченим зеленим відтінком виглядає дуже гармонійно, свіжо і точно стане ключовою декоративною деталлю будь-якого інтер’єру.
 
Якщо у вас вдома є декоративний камін, прикрасьте його нішу декількома вазами з біло-блакитний кераміки. Підберіть вазони різного розміру, покладаючись на свій смак, такий прийом додасть незвичне звучання інтер’єру вітальні кімнати, вази виглядають набагато цікавіше і свіже, ніж свічки або горщики з квітами. Якщо прикріпити на задню поверхню стінки каміна дзеркало, композиція буде виглядати ще ефектніше.
 
Пара однакових визнав з синьо-білої кераміки – просто втілення елегантності і витонченого шику. Помістіть їх на широке підвіконня в кухні або ванній кімнаті і цей акцент повністю змінить імідж приміщення. Подібний прийом особливо актуальний в найманому житлі, коли ви не можете робити серйозних змін в інтер’єрі, але хочете значно його поліпшити. Напевно ви стикалися з однією дуже поширеною проблемою: не зрозуміло, чим заповнити простір над кухонними шафами, прямо під стелею. Ось вам блискуча ідея: використовуйте цю зону для міні-виставки своїх улюблених предметів з кераміки, відмінно, якщо вони все буду виконані в синьо-білій гамі. Так, прибирання тепер стане скрутніше, але інтер’єр кухні в цілому значно виграє.
 
Окрема підставка, своєрідний «п’єдестал» для вашої улюбленої вази – рішення, яке найчастіше використовується в просторих кімнатах або холах. Насправді ж цей прийом відмінно працює навіть в невеликих просторах, подібна конструкція надає якусь родзинку і своєрідність інтер’єру. Ніщо не приверне більшу увагу до певної зоні, ніж розкішна ваза неймовірно великих розмірів. У такий предмет декору, мабуть, варто один раз вкластися, він сам по собі може стати центральною деталлю кімнати, а може також вдало доповнити групу дрібніших ваз в тій же кольоровій гамі.

- Advertisement -
- Advertisement -