Ідеально організований дім

- Advertisement -





 
Чи можливо на практиці здійснити ідею будинку ідеально організованого: будинки, в якому в легкому доступі є все необхідне, але при цьому вільного від покладів мотлоху і хронічного безладу? На перший погляд може здатися, що ці дві вимоги є полярними протилежностями і ніяк не можуть існувати в одному просторі. Насправді ж секрет в гармонії, в умінні знайти ту саму, золоту середину, щоб предметів навколо вас було не більше і не менше, ніж потрібно.
 
Речі повинні служити і радувати, а не захаращувати ваше простір. Переконайтеся спочатку, що ті предмети, які вас оточують, є відображенням сьогоднішньої дійсності. Це насправді важливо, але ми чомусь часто про це забуваємо. Гармонійно облаштований будинок кожному видається по-різному, та й час вносить свої корективи. Ті речі, що необхідні молодим батькам, абсолютно точно не знадобляться в квартирі, де живе студент або літня пара.
 
Незалежно від того, які зміни відбуваються у вашому житті – від переїзду в нове житло до виходу на нову роботу – намагайтеся сприймати ці фази як чергову можливість змінити свій будинок, позбавитися від зайвої і віджилого свій вік. Багате наповнення будь-якого простору і безлад – не завжди одне і те ж, безлад починається там, де зібрано безліч непотрібних предметів. Якщо ж без дрібниць вам не обійтися в роботі чи навчанні, вони можуть бути присутніми в потрібному обсязі.
 
Зайва посуд та інші столові прибори ні до чого, але якщо ви часто приймаєте гостей, то розумно буде один раз купити повноцінний якісний сервіз. Таким чином, ви завжди зможете красиво і стильно сервірувати як повсякденний, так і святковий стіл. Якісь речі краще мати відразу в повному обсязі і різноманітності, а якісь не потрібні зовсім. Наприклад, якщо у вас немає домашнього офісу, то і багато різноманітних канцтоварів ні до чого, дрібні предмети – скріпки, степлери, коробки – будуть лише заповнювати простір і навряд чи колись стануть в нагоді.
 
Чудовим прикладом того, як покупка нових предметів може лише сприяти більшому порядку в будинку, є придбання великих коробок і кошиків. Вони ідеально підходять для зберігання дрібниць в будь-якій кімнаті, крім того, вибір дизайну просто нескінченний. Тільки продумайте заздалегідь, для чого саме і які коробки вам потрібні, після цього відправляйтеся в магазин, не варто купувати навіть дуже симпатичні ящики без попереднього планування, інакше ефект вийде зворотним. Прагніть до золотому правилу: мати все, що необхідно, але не предметом більше.
 
Наявність повного набору приладів та інструментів для виконання будь-якого процесу (будь то приготування їжі або столярні роботи) дуже важливо, це питання зручності і якості результату. Визначте найбільш пріоритетні для вашої родини галузі, для інших сфер, можливо, буде розумніше брати інструменти в оренду або позичати у друзів.
 
Пам’ятайте, що речі, які нас оточують повинні служити лише одній меті – робити наше життя простіше і комфортніше, але ніяк не навпаки. Звичайно, дуже приваблива перспектива мати під рукою будь-який предмет, який може знадобитися протягом життя, але якщо почати накопичувати все це про запас, то очевидним результатом стане лише гора мотлоху. Якщо в магазині ви роздумуєте над придбанням товару за дуже вигідною ціною, запитайте себе, чи зробить цей предмет ваше життя простіше і комфортніше. Знайдіть баланс і суворо дотримуйтесь йому.
 
Проблема захаращеного будинку починається, коли речей, які ви купуєте, стає більше тих, від яких ви рятуєтеся. Зрозумійте, що зовсім не обов’язково зберігати все те, чим ви колись користувалися, знайдіть речам нових власників, звільніть простір для свіжих ідей. Проаналізуйте, які предмети найбільш часто накопичуються у вас і постарайтеся надалі бути більш вдумливим при покупці подібних.

- Advertisement -
- Advertisement -