Кілька корисних трюків для організації зберігання на кухні

- Advertisement -





Кухня в будь-якому будинку є тією зоною, в якій потрібно вмістити неймовірне безліч предметів, тут ми зберігаємо побутову техніку, їжу і прилади, за допомогою яких цю їжу готуємо, посуд і все те, чим цей посуд миється після прийому їжі. Зрозуміло, якщо кухня має значні розміри, проблему зберігання легко вирішити за допомогою додаткових шаф і стелажів. Але що робити, коли простір строго обмежена і здається ніби не можна додати вже жодної полки?
 
Будьте креативні! Ось лише кілька ідей для вирішення подібної проблеми. Використовуйте дерев’яний ящик або кошик як невеликого шафки. Підберіть симпатичний ящик, можете відшліфувати і пофарбувати його, якщо потрібно. Можна зберігати предмети посуду як всередині, так і зовні. Для зручності зафіксуйте ящик, прикріпивши його до стіни або столу. Якщо на стінах кухні вже зовсім немає місця для нових поличок, гачків і інших пристосувань для зберігання, використовуйте інші поверхні, наприклад, вікно.
 
Погляньте, як незвично виглядає система зберігання каструль і сковорідок в цій кухні. Якщо розмір вікна не дуже малий, то ви майже не втратите в рівні освітленості кімнати, але гарантовано отримаєте зручну і стильно організовану систему зберігання. Обов’язково продумайте організацію спецій. Це насправді важливий момент, адже баночок з різними спеціями і приправами знайдеться чимало на будь-якій кухні, вони постійно повинні бути під рукою, але проблема в тому, що займають зазвичай багато місця. Ідеальним виходом стане варіант, показаний на фото: прикріпіть кришки баночок до стелажу або шафі, так все потрібні спеції будуть під рукою, вони не займуть місце на столі і виглядає подібна композиція дуже акуратно.
 
Використовуйте бічні поверхні. Чомусь бічні поверхні предметів меблів часто залишаються поза увагою, а адже це найпростіший спосіб додати додатковий функціонал в кухні. Можна, наприклад, встановити невеликий рейл для кухонного рушники або гачки для необхідних інструментів. Зазвичай ми активно використовуємо поверхню стін для розміщення стелажів і полиць, але абсолютно забуваємо про простір над дверима. У цій зоні теж можна обладнати місце для зберігання, краще для тих предметів, які потрібні не дуже часто, наприклад, кухонні книги.
 
Перфорована дошка – ще один незаслужено позбавлений популярності предмет. Який допоможе організувати додаткові зони зберігання на будь-якій кухні. Така дошка неймовірно практична, коштує недорого і її легко перефарбувати в колір, який ідеально доповнить стиль вашого інтер’єру. У тому випадку якщо ідея з підвісними Рейлі здається вам вдалою, але занадто складною у виконанні, зверніть увагу на відмінну альтернативу.
 
Мова про простих гачках, підвісьте їх там, де вам найбільш зручно мати під рукою той чи інший предмет кухонного вжитку. Ще один цікавий варіант зберігання предметів за допомогою рейла представлений в цьому інтер’єрі. На стіні розташовується довга планка з безліччю витончених гачків. Якщо ви повністю впевнені в надійності кріплення конструкції, то можна розмістити на ній і освітлювальні прилади, але в будь-якому випадку для зберігання кухлів, рушників або фартуха ця ідея хороша.
 
Особливо вдало цей трюк працює в тісних приміщеннях, як альтернатива громіздким шафок. Використовуйте стильні контейнери для зберігання круп і спецій, нехай вони займуть стільки ж місця, скільки і оригінальна упаковка, але зате будуть виглядати як декоративний елемент, що лише додасть шарму інтер’єру в цілому. Також зверніть увагу на невеликі підвісні контейнери, вони зручні для зберігання потрібних в побуті дрібниць.

- Advertisement -
- Advertisement -