Що таке магніто-резонансна терапія?

- Advertisement -




Магнітно-резонансна терапія призначена для лікування травм, запалення хрящової тканини, артрозу, остеопорозу, міжхребцевих дисків і інших захворювань кісток, м’язів і зв’язок. Цей метод вважається одним з найефективніших при лікуванні вищевказаних захворювань.
МРТ застосовується в разі порушення функцій кістково-м’язового апарату. Особливо вона необхідна для спортсменів, оскільки при заняттях спортом травми, як правило, систематичні. І якщо травмовану частину тіла неправильно лікувати або пошкодити загоюються ділянку, можуть виникнути серйозні ускладнення, в результаті яких людина змушена буде залишити спорт.
Суть лікування за допомогою МРТ
Під час сеансу лікування МРТ на пацієнта направляється потік енергії, що викликає активізацію кісткових і хрящових клітин; таким чином запускається процес регенерації, відновлення пошкоджених тканин. Відбувається усунення причини захворювання кістково-м’язового апарату і позбавлення ураженого органу від запалення за рахунок активізації обміну речовин. Медичні дослідження підтверджують, що в результаті лікування за допомогою МРТ ущільнюється кісткова тканина і знижується ризик переломів, зменшуються хребетні грижі, зміцнюється хрящова тканина. Відбувається швидке загоєння ураженого органу і зникає біль.
Переваги лікування за допомогою МРТ
– безболісне і швидке відновлення тканин замість хірургічного втручання
– усунення всіх причин запалень і порушень
– без больових відчуттів і побічних дій
– застосовується для осіб будь-якого віку
– мінімум протипоказань
– десятки тисяч прикладів успішного лікування
– відновлення і зміцнення кісткової і хрящової тканини
– довгостроковий терапевтичний ефект
Як проводиться МРТ
Під час сеансу пацієнт сидить або лежить в зручній позі, не роздягаючись; потік енергії спрямований на уражену ділянку. Тривалість процедури близько години, а курс – від 5 до 10 сеансів, залежно від характеру захворювання, стадії і віку хворого. Після першого сеансу пацієнт вже відчуває поліпшення. Лікувальний ефект – до 5 років. Якщо лікування розпочато вчасно, на ранній стадії захворювання, то після першого курсу людина зазвичай одужує. У запущених випадках слід призначати кілька курсів лікування на рік. Лікування за допомогою МРТ – щадний і ефективний метод, який успішно поєднується з іншими видами лікування.

- Advertisement -
- Advertisement -