Надихаючі інтер’єри з темним кольором в основі

- Advertisement -





Мабуть, найбільш часто люди, які звертаються за дизайн-проектом в інтер’єрні студії, в числі своїх побажань згадують фразу «світле і легке простір». Подібні запити завжди мають на увазі велику кількість самих світлих відтінків, стриманість в палітрі і перевірені часом поєднання. Незважаючи на модні тенденції і різноманіття друкованих та інтернет видань про інтер’єр, які пропонують масу колірних поєднань, сьогодні більшість все ще побоюється використовувати темні відтінки в своїх будинках.
 
Давайте ще раз глянемо на кілька вкрай вдалих прикладів інтер’єрів, які рясніють дуже темними кольорами і спробуємо винести нові плюси з цієї ідеї. На фото – частина спальні, яка призначена для затишних вечірніх посиденьок перед каміном, це ідеальний час для того, щоб розслабитися перед відходом до сну. Цю ідилію якнайкраще доповнює глибокий темно-синій відтінок, адже синя гамма в цілому несе заспокійливо і розслаблений настрій.
 
Складний синій відтінок з яскраво вираженим сірим подтоном як не можна краще підходить для інтер’єру кабінету, адже цей благородний колір немов увібрав в себе всі кращі якості ділової людини – інтелект, силу і надійність. Темний колір відмінно працює в якості акцентного елемента. Ось так просто можна зробити зі звичайного, не найбільш декоративного на перший погляд каміна знаходиться у центрі уваги деталь інтер’єру. Секрет, зрозуміло, в контрасті чорного і білого кольорів і їх пропорціях. Складний темний колір, який є результатом змішання сірого, синього і зеленого, ідеально підходить для роботи з інтер’єрами в приміщеннях нестандартної форми.
 
Коли потрібно пом’якшити кути, врівноважити нестандартні пропорції подібні відтінки відмінно працюють. Крім іншого, в кімнаті з’явилася неймовірно затишна і заспокійлива атмосфера. Інтер’єр кабінету з домашньою бібліотекою повинен мати у своєму розпорядженні до концентрації і не відволікати від розумового процесу. В такому випадку темні відтінки також стануть відмінним рішенням. Зробіть вибір на користь основного багатого, але стриманого тону, а на його тлі можна розмістити кілька колірних акцентів, таких, наприклад, як оббивка крісел з анімалістичні малюнком.
 
Ще один приклад монохромного поєднання, але цього разу мова йде про інтер’єр ванної кімнати, і тут дизайнер переслідував вже зовсім інші цілі, а саме поставити приміщенню строгий, енергійний дух. Безсумнівно, задумане вдалося і ранкові процедури в такій ванні точно зарядять бадьорістю на весь день. Темні стіни, заспокійлива симетрія і м’яке світло – все це працює на одну мету, а саме створити м’який фокус на вишуканому каміні. Тут немає контрастів і яскравих акцентів, адже ця вітальня кімната створена для спокійного відпочинку після складного робочого дня.
 
Складні і незаяложені кольору є невід’ємною частиною стилю гламур, адже в ньому завжди є крапля претензійності і сміливості. Тільки погляньте, як ефектно виглядають яскраво-рожеві бутони живих квітів на тлі темно-сірих стін. І це приміщення точно не можна назвати похмурим або нудним, тут скоріше вловлюється трохи «кіношна» настрій. Темні стіни в цій спальні надають інтер’єру настрій романтичності і навіть в умовах денного освітлення кімната виглядає оригінально і неймовірно стильно.

- Advertisement -
- Advertisement -