Всі відтінки синього в інтер’єрі

- Advertisement -





Синій колір у всій його різноманітності вже давно став справжнім улюбленцем дизайнерів інтер’єру. З року в рік його оголошують провідним і відзначають гідності все нових відтінків, але в новому сезоні в тренді абсолютно всі відтінки синього кольору, тому якщо ви давно хотіли з ними поекспериментувати, зараз саме час! Можливо, ви зверніть увагу на м’які бузкові тони або на напівпрозорий акварельний блакитний, а хтось зважиться на насичений волошковий або навіть електрик.
 
У будь-якому випадку, синій можна використовувати сміливо і в будь-яких обсягах, крім цього, ви без зусиль знайдете відтінок, який буде відмінно поєднуватися з іншими деталями інтер’єру. Навіть найсуворіший і нудний інтер’єр поверне до «життя» одна деталь насиченого бірюзового відтінку. Щоб підсилити ефект, зверніть увагу на предмети меблів незвичайних форм і стилів. Чому б не замінити таку звичну сіро-бежеву колірну гамму, яку ми так часто використовуємо для дизайну інтер’єру, на приглушений синій?
 
Він також відмінно поєднується з нейтральними відтінками, але при цьому виглядає свіжо і стильно. Погляньте, як узголів’я ліжка насиченого кобальтового відтінку змінило декор спальної зони в цілому. Текстиль з красивим квітковим принтом розкривається в повній мірі лише на тлі глибокого синього відтінку, якби в якості фону був обраний білий, дрібні деталі і бузковий колір не виглядали б настільки ефектно. Якщо ви любите велика кількість кольору, синя гамма просто ідеальна для сміливих експериментів.
 
Спробуйте змішати насичені відтінки, наприклад, як в цій кухні: бірюзовий, індиго і королівський синій. Крім іншого, такий прийом гарний для візуального зонування простору. Якщо ви поки відчуваєте себе не дуже впевнено в колористиці, почніть з приглушених, спокійних відтінків. У дизайні є такий прийом роботи з кольором як «кольорові блоки», суть його полягає в тому, що ви використовуєте вибрані (найчастіше дуже насичені кольори) тільки в одному елементі, інший елемент-другий не менше яскравих і яскравий колір. Виходять своєрідні блоки, обмежені «шматки кольору».
 
Для такого прийому спробуйте поєднання глибокого синього з відтінком мандарина, як фон ідеально підійдуть будь-які нейтральні тони. Чому б не використати улюблений відтінок синього по повній? У тому випадку, якщо в інтер’єрі досить вкраплень світлого (можливо, білого) кольору навіть така велика кількість бірюзового не виглядає тиснуть або надмірним.
 
Класичний небесний синій – ідеальний вибір для ванної кімнати, він підходить до будь-якого інтер’єрного стилю і до будь-якій архітектурі. Досить використовувати його навіть в якості невеликих акцентів або пофарбувати одну зі стін. Спробуйте використовувати шпалери з дрібним малюнком у синій гамі для декорування інтер’єру дитячої кімнати, це завжди виглядає більш стильно і цікаво, ніж звичне фарбування стін.
 
Для створення гармонійного інтер’єру в просторих приміщеннях вкрай важливо використовувати яскраві кольорові акценти, вони як би «збирають» всі деталі декору воєдино. Навіть якщо з вікна вашої квартири не відкривається вид на морське узбережжя, нічого не варто створити подібний настрій самостійно. Використовуйте темно-сині, глибокі тони, а поєднувати їх можна з усіма нейтральними відтінками: бежевими, пісочним, сірими.

- Advertisement -
- Advertisement -