Сонячно-жовтий відтінок в інтер’єрі

- Advertisement -





 
Нарешті настало довгоочікувание літо! Якщо вибудовувати асоціативні ряди «пору року-колір», лідируючим відтінком настав сезону, безсумнівно, стане сонячно-жовтий, такий життєрадісний і теплий. На щастя, цей колір дуже багатогранний і легко вбудовується в різноманітні палітри, тому ми сміливо можемо рекомендувати його для декорування інтер’єру цього літа. «Сонячний» жовтий відрізняється від безлічі інших жовтих відтінків наявністю в ньому ледве помітного оранжевого подтона, саме він додає кольору грайливі, сяючі нотки.
 
На цій вифарбовування лише кілька варіантів подібного відтінку, ви можете вибрати більш-менш насичений. В принципі, жовтий непогано поєднується з будь-якої колірної гами, але будьте уважні при роботі з поєднанням жовтого і чорного, у великих кількостях воно підсвідомо викликає асоціації з бджолами або знаками небезпеки. Ідеальними «супутниками» сонячно-жовтого стануть зелені та помаранчеві відтінки. Одним з головних компонентів настільки затишного і налаштованого на розслаблення інтер’єру спальні став обраний дизайнером провідний відтінок.
 
М’який і теплий жовтий прикрасив всю стіну, яка має виразний і досить брутальний рельєф. Будучи об’єднаними, колір і фактура дають приголомшливий ефект, який і став центральним декоративним елементом всього приміщення. Сонячний жовтий може прекрасно доповнити кухню в сучасному стилі, часто оформлену в білій колірній гамі. Жовтий в даному випадку допоможе розставити потрібні кольорові акценти і піти від відчуття необжитого і незатишного приміщення. Незважаючи на те, що жовтий є досить комплементарних для багатьох палітр кольором, для якого створено невеликих кількостях, він виглядає навіть ефектніше.
 
Особливо добре жовтий поєднується з будь-якими світлими, нейтральними відтінками. Ще один вдалий приклад використання сонячного жовтого відтінку в малих кількостях. Шматочок стіни ніби ловить і підсилює ефект сонячних променів. На цьому фото можна побачити інтер’єр кімнати в цілому. Приміщення має дуже великий обсяг і складну архітектуру, в даному випадку було вкрай важливо використовувати колір таким чином, щоб він не відволікав увагу від головного – розкішного вигляду з вікна.
 
Увечері ж елементи декору жовтого кольору допомагають створити ще більш затишну і теплу атмосферу. Натуральна деревина у всіх її теплих відтінках стане прекрасним доповненням до інтер’єру в жовтих тонах, адже по суті ці відтінки споріднені, вони гармонійно поєднуються. Хто сказав, що двері обов’язково повинні бути або білими або кольору деревини? Класичні рішення, зрозуміло, ніхто не відміняв, але часом можна відійти від звичних квітів і спробувати щось нове. Наприклад, пофарбувати міжкімнатні двері в насичений жовтий відтінок.
 
Це додасть нові нотки в ваш інтер’єр. Якщо ви працюєте з інтер’єрами невеликих приміщень, також радимо звернути увагу на теплий жовтий відтінок. У поєднанні з білим він гарантовано не створить перенасичений кольором декор, крім того, додасть м’якості і шарму в інтер’єр кімнати. Сонячний жовтий також стане ідеальним вибором для обробки екстер’єру будинку, використовуйте його хоча б у невеликих кількостях для створення стильного декору. Навіть невелика кількість райдужного жовтого відтінку кардинально змінює вигляд будівлі, оформленого в строгих, класичних тонах.

- Advertisement -
- Advertisement -