Основні проблеми при створенні інтер’єру і способи їх рішення

- Advertisement -





Часом при роботі з оформлення інтер’єру на кінцевий результат впливає незначна дрібниця, малопомітна деталь, виявити, а значить і виправити яку не завжди вдається. Про кілька поширених труднощі і способи їх вирішення піде мова в цій статті.
 
Проблема: ви не можете знайти ідеальну схему розміщення меблів і інших предметів інтер’єру. Рішення: можливо, досить лише прибрати на час все підлогові килими. Справа в тому, що вони носять характер своєрідних «якорів», які строго і однозначно визначають зони приміщення, вийти за які вже стає неможливо. Погляньте на кімнату в її первісному вигляді, уважно і під різними кутами, так вам буде легше придумати і продумати нові схеми розстановки предметів.
 
Проблема: декор стін виглядає безладно і розрізнено. Рішення: залиште на стіні один акцентне предмет декору, нехай це буде велика картина, група фотографій або цікава підвісна інсталяція. Всі дрібні і різнорідні предмети варто підбирати дуже акуратно, а ще краще і зовсім від них відмовитися. Ще один прекрасний варіант декору стіни, який буде доречний в будь-якому интерьерном стилі. Невелика галерея сімейних фото або малюнків. Головне при створенні подібної композиції заздалегідь прорахувати розташування рамок, щоб вони виглядали акуратно і впорядковано.
 
Проблема: кімната здається тісною. Рішення: приміщення може бути маленьким, але воно не повинно створювати відчуття тісноти. Найефективніше рішення в даному випадку це установка великого дзеркала, можете підвісити його на стіну або просто притулити до неї, візуально просторіше приміщення гарантовано в будь-якому випадку. Якщо варіант з великим дзеркалом з яких-небудь причин вам не підходить, погляньте на інший не менш ефективний спосіб зробити кімнату просторіше. Йдеться про предметах меблів зі скла або акрилу; ви можете замінити кавовий столик, стілець або консоль, виконані з дерева, на подібні предмети з прозорого матеріалу. Це додасть легкість і відчуття простору в кімнаті.
 
Проблема: кімната виглядає надмірно строго і офіційно. Рішення: додайте в інтер’єр кілька м’яких деталей, можете, наприклад, замовити оббивку кавового столика плюшем, а на додаток до нього придбайте кілька великих подушок в тон. Це пом’якшить інтер’єр і зробить його по-домашньому затишним. Також відчуття домашнього тепла допоможуть додати предмети меблів з явними ознаками «віку», зрозуміло, мова йде про тих подряпини і потертості на кріслах і столиках, які виглядають естетично і надають об’єкту наліт «вінтажності».
 
Проблема: інтер’єр виглядає дуже просто і не закінчено. Рішення: пара аксесуарів з металу змінять ситуацію. Шляхетний золотистий, срібний або мідний блиск – саме те, що потрібно, щоб розставити фінальні акценти в стриманому і лаконічному інтер’єрі.
 
Проблема: приміщення візуально стало менше. Рішення: вельми неординарний, але дуже ефективний прийом, яким часто користуються дизайнери для візуального збільшення простору полягає в тому, щоб розмістити карниз вище необхідної позначки. Штори таким чином створять ілюзію більш високої стелі, а це, в свою чергу, збільшить кімнату в цілому.
 
Проблема: колірна гамма інтер’єру вас не влаштовує. Рішення: деколи складно об’єктивно оцінити інтер’єр кімнати, в якій ви перебуваєте дуже часто, тому вам знадобиться погляд з боку. Зробіть фото вашого приміщення і критично розгляньте його, так вам буде легше побачити недоліки в колірних поєднаннях. Якщо ви виявите, що в інтер’єрі використано більше трьох основних кольорів, це привід переглянути ситуацію і змінити щось.

- Advertisement -
- Advertisement -