Як поєднувати предмети меблів різного стилю і кольору

- Advertisement -





Як правило, процес підбору меблів для вітальні або спальні починається вже на заключних етапах створення нового інтер’єру. Найчастіше вибір здійснюється на користь вже готових комплектів типу «диван плюс два крісла», ми звикли керуватися готовими рішеннями з каталогів або в крайньому випадку порадами консультантів в меблевих магазинах. Насправді, сьогоднішні тенденції інтер’єрного дизайну як ніколи демократичні і навіть правильніше намагатися поєднувати складно поєднувані, «різношерсті» предмети меблів, вони цілком можуть бути з різних епох і різної стильової спрямованості.
 
Ця вітальня захоплює в тому числі і своєї сміливої ​​кольоровою гамою: вибуховою малиновий прекрасно сусідить з білим, чорним і сірим кольорами. Для того, щоб знайти ідеальну для вас палітру, зовсім не обов’язково слідувати традиційним, звичним рішенням. Озирніться навколо! Ви побачите безліч цікавих і неординарних комбінацій, нехай вони стануть для вас джерелом натхнення, а потім здійсніть свої ідеї в інтер’єрі. Один із способів створення наповненого індивідуальністю і стилем інтер’єру полягає в акцентуванні на колірних поєднаннях, в той час як форма залишається незмінною.
 
Ви можете підібрати диван і крісла з однієї серії, але пару предметів (або навіть їх частин) віддати на перетяжку, підібравши для них оббивку більш яскравого кольору. Ви також можете комбінувати кілька кольорів, і в тому випадку, якщо занадто яскраві поєднання не підходять для інтер’єру обраного приміщення, зупиніть свій вибір на приглушених, розбілені відтінках, вони набагато краще поєднуються і завжди виглядають легко і гармонійно. Для тих, хто не боїться найсміливіших поєднань, такий підхід в декоруванні інтер’єру стане безкрайніх полем для творчості.
 
Тільки погляньте, як чудово виглядає цей класичний диван глибокого фіолетового кольору поруч з настільки сучасним кріслом гірчичного відтінку. Нетривіальне поєднання, знайти яке можна лише довірившись своєму смаку і стилістичному чуттю. Жодне поєднання кольорів не є настільки лояльним по відношенню до експериментів з формами і фактурами, як монохром. Це класика, стильову спрямованість якої можна варіювати до нескінченності. Пограйте з ретро-стилем.
 
Якщо у вас є кілька вантажних предметів меблів, надайте їм нового звучання шляхом об’єднання в композицію об’єктів з різних десятиліть або навіть століть. До речі, відмінним фоном для подібних декораторських досліджень стане велика кількість білого кольору навколо. Якщо драматичні, немов скопійовані зі старих фільмів інтер’єри – це ваш вибір, не бійтеся переборщити з класикою. Віддавайте перевагу благородним матеріалами і глибоким, насиченим кольорам, правда і тут є простір для фантазії, адже навіть найскладніші відтінки можна поєднувати і обігравати новими, більш сучасними фактурами.
 
Білий колір неймовірно універсальний, саме ця властивість допоможе створювати найсміливіші інтер’єри і поєднувати на перший погляд непоєднуване. Не забудьте про кілька колірних акцентів, вони допоможуть врівноважити світлий тон. Зовсім не обов’язково купувати цілу групу нових предметів меблів, часом досить додати одне лише крісло яскравого кольору, яке буде дуже виграшно відтіняти нейтральні коричневі, бежеві або молочні відтінки. Якщо поєднання білого кольору з яскравими акцентами здається вам недостатньо виразним, додайте чорний, цей колір як жоден інший здатний додати оригінальності і драми.

- Advertisement -
- Advertisement -