Правила створення нової кольорової палітри в інтер’єрі

- Advertisement -





 
Колір відіграє важливу роль в нашому житті, а коли мова заходить про дизайн навколишнього простору, він і зовсім займає одне з головних місць. Ось чому так важливо докладно підійти до питання підбору нової колірної гами для вашого будинку і не менш важливо грамотно втілити ідею в життя. Для цього ми підібрали для вас десять корисних рекомендацій від професійних дизайнерів інтер’єру, які допоможуть вам вибрати і створити ідеальний декор будинку. Станьте самі для себе і дизайнером і замовником в одній особі.
 
В першу чергу вам потрібно дуже чітко зрозуміти, яка колірна гамма для вас ідеальна. Для цього уявіть, що вам потрібно розповісти про свої побажання комусь сторонньому. Відразу визначте коло найбільш бажаних відтінків, з якими будете працювати. Можливо, вас надихнуть роботи улюбленого художника або щось ще. Зберіть папку з картинками і фотографіями інтер’єрів, які вас надихають або просто здаються привабливими. Потім проаналізуйте кольорову палітру, можливо, закономірності відразу заявлять про себе. Відзначте на кожному фото, що вам подобається, і, що також важливо, те, що не подобається.
 
Такий підхід дозволить найбільш точно визначити ваші уподобання і напрямок подальшої роботи. Перш ніж вирушати в магазин за фарбою, обов’язково розрахуйте необхідну кількість потрібного продукту. Таким чином ви вбережете себе від ризику купити занадто мало і потім шукати такий же відтінок або купити занадто багато, витративши зайві гроші. Як правило наша прихильність до певних відтінків чітко простежується в тих речах, які ми вибираємо кожен день. Зверніть увагу, предмети якого кольору найчастіше вас приваблюють в магазинах.
 
Якщо все ще не впевнені у виборі, вирушайте в магазин фарб, там вас чекають сотні викрасок всіх можливих відтінків, годі й шукати свій єдиний просто нвозможно! Обов’язково протестуйте вибраний відтінок на вифарбовування. Для цього візьміть шматок білого картону, саме чистий білий колір допоможе проявити колір фарби правильно і максимально точно. Прикріпіть вифарбовування до стіни і кілька днів спостерігайте, наскільки вам в цілому комфортно з цим кольором і як він виглядає при різному освітленні в різний час доби. Ви зможете також оцінити сполучуваність кольору з іншими предметами декору. Красиві стіни це не тільки правильно підібрана фарба і колір, який ідеально поєднується з усіма деталями інтер’єру.
 
Важливо також подбати про якісну обробці стін, яка обов’язково повинна бути проведена до фарбування. Цей етап в значній мірі вплине на те, як в кінцевому підсумку будуть виглядати стіни після ремонту. Ретельно вивчіть технологію предпокрасочную обробки стін або довірте цей етап професіоналам. Обов’язково використовуйте грунтове покриття, саме цей крок допоможе фарбі лягти на стіну рівно, кінцевий результат буде виглядати акуратніше і протримається значно довше.
 
Використання грунтовки особливо актуально в тому випадку якщо ви маєте справу зі світлими відтінками фарби в той час як вихідний колір стіни темний. Грунтовий шар також дуже важливий при роботі зі стінами в нових будинках, адже будь-який матеріал, використаний при зведенні стін, вбирає фарбу як губка, грунтовка запобіжить цей процес. У представленому в магазинах розмаїтті барв ви без зусиль підберете необхідну саме вам. Сьогодні будівельний ринок настільки багатий, що ви можете вибирати не тільки колір, а й властивості фарби в залежності від приміщення, в якому плануєте її використовувати.
 
Наприклад, для кухні та ванної використовуйте фарбу з антибактеріальними властивостями, для зовнішніх робіт – фарбу з сонцезахисними фільтрами. Інструменти, які ви будете використовувати при роботі з фарбою, не менш важливі, але часто про них згадують в самий останній момент і вибирають в результаті перші-ліпші. Це помилка, яка в кінцевому підсумку може коштувати дорого. Кисті, валики та інші речі для роботи повинні бути хорошої якості, це той випадок, коли заощаджувати не варто. Якісні інструменти не тільки прослужать довше, вони зроблять роботу швидше, чистіше і приємніше.
 
Пам’ятайте, що допомога професіоналів ніколи не буде зайвою. Якщо ви новачок в питаннях дизайну і ремонту, розумніше буде як мінімум отримати розгорнуту консультацію дизайнера або декоратора. Фахівець допоможе створити завершений образ вашого нового будинку, адже ви, можливо, і не здогадуєтеся про деякі стилістичних рішеннях і прийомах.

- Advertisement -
- Advertisement -