Створюємо інтер’єр кухні в морському стилі

- Advertisement -





Сезон відпусток вже не за горами, а поки ми перебуваємо в приємному очікуванні зустрічі з південним сонцем і морським узбережжям, саме час додати інтер’єру нового звучання. Сміливо надихайтеся представленими нижче ідеями, створюйте власні інтерпретації декорування кухонь в стилі морської романтики. Як правило, подібну стилізацію легко здійснити за допомогою правильно підібраних елементів обробки або аксесуарів.
 
Одна з найлегших для втілення ідей переробки інтер’єру кухні – створити нові чохли на стільці. В даному випадку вибір припав на тканину, яка дає прямий відсилання до морської стилістиці. Зшити подібні чохли можна навіть самостійно; вибирайте ту тканину, яка найкраще доповнить ваш інтер’єр, важливо також щоб вона легко стиралася. Зверніть увагу на бірюзовий колір, особливо актуальні в цьому сезоні його розбілені відтінки. Ніжний, неймовірно свіжий колір, який дизайнер вибрав для декорування цієї кухні, ідеально підходить для того, щоб відтворити в інтер’єрі настрій морського узбережжя.
 
Оздоблення «корабельною дошкою» найбільш характерна для зовнішніх робіт, однак, дизайнери все частіше використовують цей прийом і для роботи з інтер’єрами. Це один з найефективніших способів створити морський стиль в будь-якому приміщенні. Додайте в інтер’єр кухні хоча б невелику деталь з переливаються ефектом, таку, наприклад, як ця синьо-зелена мозаїка. Сяючі відтінки будуть викликати асоціації з сонячними відблисками на морській хвилі, і навіть один такий акцент здатний докорінно змінити зовнішній вигляд кімнати.
 
Пофарбовані в білий колір підлоги – це прямий відсилання до морської тематики, адже саме в білий колір часто забарвлюють підлогове покриття як на яхтах, так і в прибережних будиночках. Чому б не скористатися цим нескладним у втіленні прийомом, тим більше якщо підлога у вашій кухні вже давно просить оновлення? Розбавте інтер’єр кухні аксесуарами, виконаними з полотняної тканини, цей матеріал часто використовується при створенні морського стилю.
 
Однак, з огляду на, що ми в даному випадку маємо справу з кухнею, набагато практичніше буде використовувати не саму тканину, а нетканий матеріал, її імітує. Погляньте на ще один цікавий дизайнерський прийом, вдало використаний в цьому інтер’єрі. Стільці, пофарбовані контрастно, дають відсилання до забарвлення морських прапорів, що підсилює стильову спрямованість дизайну. Втілити цей прийом в життя нескладно, можна навіть акуратно пофарбувати предмети меблів самостійно. Витончені ротангові стільці як жоден інший предмет меблів нагадують про неспішних сніданках в прибережних вуличних кафе.
 
Сміливо беріть цей факт на озброєння і придбайте зручні плетені стільці для вашої кухні. Темно-синій колір поряд з білим має пряме відношення до морського стилю, тому обов’язково використовуйте його хоча в невеликих елементах декору (проте, навіть будучи використаним у великих обсягах, цей благородний відтінок не робить інтер’єр похмурим і «важким»). В інтер’єрі цієї кухні використано відразу кілька дизайнерських прийомів, характерних для обробки і декорування яхт. Корабельна дошка, спеціально підібрана фурнітура, велика кількість білого кольору і глибокий синій, його відтіняє.

- Advertisement -
- Advertisement -