Інтер’єр для максималістів

- Advertisement -





 
Можна з упевненістю заявити, що в інтер’єрного дизайну, як, втім, в світі дизайну в цілому, сьогодні панує мінімалізм, стиль, що втілюється в максимальному відмову від прикрас, до межі позбавлений декоративності, наповнений чистими лініями і простими, зрозумілими формами. При всій безсумнівною привабливості мінімалізму можна не відзначити, що цей напрямок не для всіх. Так, більшість інтер’єрів лише виграють, якщо втратять доброї порції «милих дрібниць», але нерідкі і випадки, коли простір втрачається, а точніше втрачає свою індивідуальність, знайти і підкреслити яку покликаний будь-який дизайнер.
 
Отже, якщо ви вже точно зрозуміли, що лаконічність не для вас і остаточно зізналися в любові до активного декору, вам напевно будуть корисні кілька основних принципів по створенню шикарного інтер’єру в стилі «максі». Зверніться до еклектики, адже велика кількість різнорідних декоративних елементів потрібно якимось чином підвести під спільний знаменник, а це завдання не з легких і тут вам на допомогу прийдуть роботи кращих дизайнерів, які творять саме в еклектичному стилі. Обмеження в колірній палітрі, суворе дотримання всіх правил «колірного колеса» – це чи не страшний сон для будь-якого любителя максималістського стилю?
 
Можете сміливо забути про всі ці умовності, сміливо працюйте з найнесподіванішими поєднаннями, в тому числі і з яскравими фарбами. Погляньте, в даному інтер’єрі дизайнер в дуже невеликому просторі використовував і синій, і блакитний і цілих два яскраво-червоних відтінку, проте, композиція виглядає стильно і гармонійно. Змішуйте в одному інтер’єрі епохи та стилі. Як ми вже з’ясували, еклектика – головний друг «максималіста», проте є й інші стилі, які комплементарні інтер’єру в даному випадку. Наприклад, богемний стиль, який наповнений розслабленням, якимось запалом і масою цікавих дрібниць.
 
Якщо ви не байдужі до принтам, саме час поглянути на них по-новому, адже сьогодні вже зовсім не обов’язково строго слідувати старими правилами, які наказують використання не більше двох малюнків одночасно. У тому випадку, якщо ви підійдете до питання відповідально і ретельно скомпонуете безліч принтів, вашого інтер’єру точно не загрожує «перебір». Якщо сумніваєтеся, почніть з одного, ключового елемента, наприклад, з килима, нехай його кольору зададуть основу колірної композиції. Зверніть особливу увагу на текстури, при створенні інтер’єру в Максималістський стилі ви можете собі дозволити не обмежувати себе у використанні різнорідних фактур і матеріалів.
 
Для того, щоб уявити всю гамму підібраних вами деталей в найвигіднішому світлі, саме на освітлення варто звернути увагу. Використовуйте кілька джерел освітлення на всіх рівнях кімнати. Стиль «максі» в інтер’єрі відмінно доповнять найсміливіші і незвичайні арт-об’єкти. Саме час замислитися про повноцінну і ідеально організовано системі зберігання для предметів вашої особистої колекції. Не важливо, будуть це старовинні статуетки, посуд або книги, тепер вони можуть стати ключовими декоративними деталями інтер’єру.
 
Для тих, кому декорування поверхонь стін мало, завжди є підлогу і навіть стеля. Прикрашати стелю – ідея досить оригінальна і втілюється нечасто, але саме такі дослідження роблять інтер’єр унікальним. Не поспішайте створити ідеальний інтер’єр швидко, адже велика кількість деталей і малюнків вимагає більшої уваги, і скрупульозний підхід в даному випадку повністю виправданий. Ретельно підбирайте кожну дрібницю, нехай ваш інтер’єр складається роками, змінюється і доповнюється.

- Advertisement -
- Advertisement -