7 причин додати в інтер’єр глянцеві поверхні

- Advertisement -





Ледь помітний або дуже насичений глянець здатний змінити до невпізнання звичні відтінки, адже, відображаючи світло, вони починають виглядати зовсім інакше. Які ще плюси має таке покриття і чому його варто розглянути при створенні дизайн-проекту? Ось лише п’ять причин віддати перевагу декорування глянцем. Ледь помітний або дуже насичений глянець здатний змінити до невпізнання звичні відтінки, адже, відображаючи світло, вони починають виглядати зовсім інакше.
 
Які ще плюси має таке покриття і чому його варто розглянути при створенні дизайн-проекту? Ось лише п’ять причин віддати перевагу декорування глянцем.
 

  1. Будь-яка глянцева поверхня привертає увагу, і ви можете скористатися цією властивістю в своїх інтересах, розставивши таким чином необхідні акценти, такими можуть бути навіть цілі стіни. Погляньте, на тлі темної стіни, яка крім глибокого кольору має сяючий фініш, всі деталі інтер’єру виглядають цікавіше, їх матові фактури підкреслені. Ідея зробити акцент на одній з поверхонь всередині кімнати не обмежується лише обробкою стін. Ви можете зробити вибір на користь стелі, пофарбувавши його фарбою будь-якого відповідного відтінку з глянцевим фінішем. Підлогове покриття також не виняток, адже будь-який глянцевий матеріал є не тільки стильним, але і практичним рішенням.

 

  1. Глянець додасть родзинку там, де немає можливості використовувати яскраві кольори. Це прекрасний вихід в тому випадку, якщо ви вибрали нейтральну палітру, але боїтеся, що інтер’єр буде виглядати «плоско» або якщо кольори в приміщенні вже досить, але фінальний штрих все ж таки необхідний.

 

  1. Практична сторона питання, безумовно, дуже важлива. В даному аспекті глянець дасть фору всім іншим видам поверхонь, адже він неймовірно простий в прибиранні. Пил менше затримується на гладкій поверхні, а та, що все ж зібралася, миттю видаляється простою ганчіркою. Мабуть, єдиним недоліком такої поверхні є те, що на ній можуть бути видні відбитки пальців. Однак цю проблем можна мінімізувати, якщо вибрати не однотонний, а багатобарвний малюнок. Особливо цінними є практичні якості глянцю в контексті дизайну приміщень, де передбачається підвищена вологість, таких, як ванна або кухня. Також зверніть увагу на шафки і стелажі, дверцята яких оброблені гладкими матеріалами, адже ці предмети меблів потребують частих прибираннях.

 

  1. Глянець давно став символом гламуру. Естетика цього розкішного стилю початку минулого століття як не можна краще втілюється в блиску лакованих, сяючих поверхонь. Якщо ви хочете додати в свій інтер’єр нотку невиходящей з моди краси, розбавте декор парою глянцевих деталей. Найбільш ефектно в інтер’єрі виглядають глянсові поверхні білого і чорного кольорів. Однак, пам’ятайте, що вони вимагають особливо уважного підбору оточуючих матеріалів і текстур. Найбільш вигідно глянець підкреслять натуральна шкіра, дерево, вовняні і шовкові тканини.

 

  1. Глянець додає традиційним інтер’єрів нотку сучасності. Часом класичні інтер’єри так хочеться трохи освіжити, не змінюючи їх стиль. Саме для таких випадків ідеально підійде предмет декору з глянцевою поверхнею, він не змінить концепцію в цілому, але додасть наявного інтер’єру нового звучання. 6. Більше світла. Завдяки здатності відбивати світло будь-яка глянцева поверхня буде надавати приміщенню додатковий обсяг, що важливо в невеликих і не дуже світлих кімнатах. 7.Отделка глянцем – відмінний спосіб привернути увагу. Ви без зусиль зможете розставити акценти саме на тих предметах меблів або декору, які здаються вам найбільш значущими, просто обробивши їх сяючою фарбою. Такий елемент візуально вийде на передній план, буде сприйматися більш об’ємно і стане головною родзинкою інтер’єру.
- Advertisement -
- Advertisement -