7 простих способів зробити інтер’єр спальні привабливішим

- Advertisement -





Можливо, ми не завжди здатні це усвідомити, але фактично ми проводимо в спальні дуже багато часу. У цій кімнаті ми не тільки спимо, але і снідаємо, читаємо книги і ранкові газети, дивимося фільми і, нарешті, просто розслабляємося після насиченого робочого дня. Ось чому так важливо приділити декору спальні максимум уваги. Ми підібрали для вас сім ідей, які легко втілити навіть в умовах обмеженого бюджету або брак часу.
 
Можливо, ми не завжди здатні це усвідомити, але фактично ми проводимо в спальні дуже багато часу. У цій кімнаті ми не тільки спимо, але і снідаємо, читаємо книги і ранкові газети, дивимося фільми і, нарешті, просто розслабляємося після насиченого робочого дня. Ось чому так важливо приділити декору спальні максимум уваги. Ми підібрали для вас сім ідей, які легко втілити навіть в умовах обмеженого бюджету або брак часу. Не прагніть створити «ідеальний» порядок в своїй спальні.
 
Приміщення, яке призначене для розслаблення, зовсім не повинно виглядати строго впорядкованим, навпаки, варто додати пару немов випадково опинилися тут деталей, нехай кімната виглядає природно і по-домашньому затишно. Якщо ліжко у вашій спальні не має декоративної спинки, але ви хочете додати в цю зону елемент дизайну, розгляньте наступну ідею. Використовуйте групу невеликих картинок для того, щоб створити композицію, яка виділить цю зону. Не ігноруйте так звану «зону краю ліжка», адже вона дуже функціональна. Кожен інтер’єр індивідуальний, тому розгляньте варіанти установки невеликої кушетки або спеціального пуфа, який примикає до ліжка.
 
Приліжкові столик значить в інтер’єрі спальні набагато більше, ніж ми звикли думати. Тому, якщо ви до сих пір обходилися без нього, обов’язково придбайте хоча б невеликий. Прикрасьте столик стильним будильником і стопкою улюблених книг. Якщо ви знімаєте квартиру або з якихось інших причин не можете вкладатися зараз в значимі елементи декору, погляньте, як один лише арт-об’єкт в стильній рамі (навіть не прикріплений до стіни) змінює інтер’єр в цілому. Це відмінний трюк, який дизайнери люблять і використовують досить часто.
 
Є деякі правила дизайну, що є основою будь-якої успішної композиції. Один з таких факторів – правильно організована колірна схема. Це означає, що палітра, яку ви використовуєте в інтер’єрі спальні, повинна бути продумана повністю: спершу знайдіть основу – той відтінок, який стане свого роду ядром композиції, саме під нього підбираються всі інші кольори. Погляньте, тут за основу взято сіро-блакитний колір, який ми бачимо на стінах, він дуже нейтральний і до такого кольору неважко підібрати комплементарні відтінки, в даному випадку обрані блакитні, сині і сірі, трохи розбілені фарби.
 
Інтер’єр цієї спальні доводить, що основою колірної композиції не обов’язково повинен бути один колір, це може бути і цікаве поєднання яскравих відтінків, просто надалі вам доведеться проявити велику обережність при підборі доповнюють відтінків. Якщо ви знімаєте квартиру і змушені миритися з наявними кольорами інтер’єру, візьміть на озброєння такі поради. Знайдіть колір, який ідеально поєднується з наявним і додайте його в декор спальні рівно в такій кількості, щоб він «переважив» основний відтінок. Нехай новий колір перемкне увагу на себе і освіжить настрій в цілому.
 
Навіть дуже «важкі», темні тони втрачають свою ваговитість, як тільки в інтер’єрі з’являється потрібну кількість теплого і світлого відтінку. Резюмуючи, можемо впевнено заявити, що якщо ви хочете створити по-справжньому затишний і стильний інтер’єр спальні, перш за все прагнете наповнити її індивідуальністю, вашим баченням краси і домашнього тепла, адже що б там не було, головною функцією спальні залишається створення для вас атмосфери розслаблення і спокою.

- Advertisement -
- Advertisement -